En Sıcak Konular

Welder ile Türkiye’nin saatte ilk küresel markası olacak

26 Mart 2019 08:49 tsi
Welder ile Türkiye’nin saatte ilk küresel markası olacak İtalyan marka Welder’i satın alan Saat&Saat, Türkiye’nin saatte ilk küresel markasını yaratmak için harekete geçti.

Welder ile Türkiye’nin saatte ilk küresel markası olacak

DÜNYA 

İtalyan marka Welder’i satın alan Saat&Saat, Türkiye’nin saatte ilk küresel markasını yaratmak için harekete geçti. Saat sektörünün kalbinin attığı İsviçre Basel’deki Saat ve Mücevher Fuarı’nda Welder için ilk büyük kampanya başlatıldı. 

Türkiye’nin en önemli saat şirketlerinden Saat&Saat, 2016 yılında satın aldığı İtalyan marka Welder’i küresel pazarda önemli bir oyuncu yapacak. Şirket, Welder’in yeni modeli Welder Slim’i 21 – 26 Mart tarihleri arasında bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uluslararası Saat ve Mücevher Fuarı BaselWorld ile eşzamanlı olarak İsviçre’nin Basel kentinde tanıttı. Sektör temsilcilerinin ilgi gösterdiği markaya çeşitli ülkelerden de distribütörlük teklifleri geldi.

Welder’i güçlü bir dünya markası yapma amacıyla yola çıktıklarını ve bu yolda ilerlediklerini söyleyen Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “Dünyanın en önemli ülkelerinde varız. Aralarında İspanya Belçika, İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Uzakdoğu’nun moda merkezleri Kore ile Japonya’da varız. Fransa, Hollanda, İsviçre Almanya gibi ülkeler de bizi geçen sene radarlarına almış. Mesela Fransa’nın en önemli distribütörü Welder satmak istediğini söyledi. Dünya saat sektöründe Türk bayrağının dalgalanmasını istiyoruz” dedi.

Taksiler ve tramvaylar tanıtım elçisi oldu

Welder’i dünya pazarında tanıtmak için yatırımdan kaçınmadıklarını vurgulayan Ramazan Kaya, “BaselWorld fuarı döneminde dünya saat sektörünün kalbi Basel’de atıyor. Biz de burada tramvayları, taksileri Welder’le giydirdik. Bu sayede hem şehirde hem de sektör temsilcileri arasında Welder büyük yankı yarattı” dedi. 2016’da markayı aldıklarını hatırlatan Kaya, “Bugüne kadar 200 bine yakın Welder sattık. Bu yıl satışlarda yüzde 100 büyüme ve 70 milyon TL bekliyoruz, önümüzdeki yıl büyümemiz yüzde 100’ü de aşar. Kartopu gibi büyümek, milyar TL ciroları da görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Zor yılda yüzde 15’lik büyüme

Türkiye saat pazarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kaya, “Biz 2019’un kolay bir yıl olmayacağını biliyorduk. Yüzde 15 büyüme hedeflemiştik. O doğrultuda da gidiyoruz” dedi. Satışlarda bir problem olmadığını ancak Türk tüketicinin fiyata çok duyarlı hale geldiğini vurgulayan Kaya, “Saat&Saat her zaman zorlu dönümlerde büyüyen bir firma oldu. Biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu yıl İstanbul Havalimanı, Metropol İstanbul ve İstinye Park İzmir’de üç yeni mağaza açacağız” diye konuştu. Seçimden sonra işlerin hızlanmasını beklediğini vurgulayan Kaya, “Bu yıl Saat&- Saat’te 422 milyon TL ciro hedefledik. Ancak yılı 500 milyonla da kapatma ihtimalimiz var” dedi.

İnternette ‘kanserojen’ tehdidi var

Tüketiciyi internette satılan saatler konusunda uyaran Ramazan Kaya, ”Bazı sitelerde sağlık açısından çok problemli ürünler satılabiliyor. Hükümetin bu işe yönelmesi lazım. Bir internet sitesinden alınan saat çeşitleri, teste gönderildiğinde bazı modellerde 6’da 3, bazı modellerde 6’da 4 kanserojen madde tespit edildiğini öğrendik. Bunlar Çin’in çöpleri. Bırak koluna takmayı, aynı odada bulunulmaması gereken ürünler. Ama internet siteleri bunları satıyor” dedi. Kaya, seçim sonrası için bazı büyük internet siteleriyle anlaşma yaptıklarını, bu mecralarda orijinal saatleri uygun fiyatla satacaklarını sözlerine ekledi.


Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,862 µs