En Sıcak Konular

Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya 21.5 milyon liralık destek

26 Mart 2019 08:51 tsi
Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya 21.5 milyon liralık destek Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 4 destek programı ile 21.5 milyon TL’lik hibe desteği verecek.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya 21.5 milyon liralık destek

DÜNYA 

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 4 destek programı ile 21.5 milyon TL’lik hibe desteği verecek. 

Kurulduğu 2009 yılından bu yana 823 projeye 287 milyon TL katkı sağlayan Karacadağ Kalkınma Ajansı, bu yıl mali destek programları kapsamında TRC2 Bölgesi’ne (Diyarbakır-Şanlıurfa) 21.5 milyon TL’lik hibe desteği verecek.

Ajansın, 2019 Yılı Mali Destek Programının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, istihdam seferberliği ile Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri hakkında da bilgi verildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, 2009 yılından bu yana bölgede 823 projeye 287 milyon TL destek verdiklerini, yararlanıcıların eş finansmanı ile toplam 379 milyon TL’lik bir kaynağın yatırıma yönlendirildiğini söyledi. Bu yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Mali Destek Programı, Kültürel Mirasın İşlevlendirilmesi Mali Destek Programı ve Okul Öncesi Eğitim Standartlarının Arttırılması Mali Destek Programı adı altında toplamda 21.5 milyon TL hibe desteği ile proje teklif çağrısına çıktıklarını anlatan Maral, bilgi ve donanım olarak da yatırımcıların hizmetinde olduklarını söyledi.

Toplantıda 2019-2023 Diyarbakır Kent Vizyonu’na ilişkin sunum yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ajansı bu yıl aralarında sanayi, turizm, okul öncesi eğitim ve tarımın bulunduğu 4 ana başlıkta çağrıya çıktığını belirterek, “Bölgemizin kalkınmasını sağlayacak yatırımlar için bu kaynakların kullanılması gerekiyor” dedi.

TKDK’nın da müthiş fırsatlar sunduğuna işaret eden Güzeloğlu, “3 milyon euroya kadar hibe proje ve destekleri ile geliyoruz. Burası Diyarbakır, iş de var, aşta var, gelecek de var, barış da var, huzur da var. Birilerine inat bu kent ekonomik kalkınmayı, gelişmeyi, huzuru, barışı koruyacak ve yaşatacaktır. Kadim geçmişini anan değil, o geçmişten güç alan bir kent olacaktır. 21. yüzyılın marka, dinamik ve derinlikli çok özel bir kenti olacak. 2023 vizyonunda da Diyarbakır’ın kesinlikle küresel rekabet açısından ve iller arası rekabet açısından öne çıkmış, kimliğini paylaşmanın keyfini yaşayacağız” diye konuştu.

Silvan Projesi 1.5 milyarlık ek gelir yaratacak

Diyarbakır’da gerçekleştirilecek projeler hakkında da bilgi veren Vali Güzeloğlu, ilde üzerine yoğunlaşmaları gereken en önemli projelerden birinin Silvan projesi olduğunu ifaderek, şu bilgileri verdi: “8 Baraj ve 32 sulama projesi, 235 bin hektar alanda 300 bin kişiye sulu tarımda istihdam sağlayacak. Buradan gelecek ek gelir şüphesiz ürüne göre değişmekle birlikte minimum 1.5 milyar TL olacak. Diğer yandan Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi’ni 37 milyon TL’lik yatırımla bir yatırım hayata geçiriyoruz. Şanlıurfa yolu üzerine kuracağımız 2. Organize Sanayi Bölgesi ile akıllı ve yenilikçi sanayiye dönük bir altyapıyla sayesinde en az 12 bin kişiye istihdam sağlanacak. Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 105 parselde 129 hektar alanda faaliyet gösterdiğinde kısa vadede 7974 kişiye iş imkânı sunacak. Diyarbakır Lojistik Merkez önemli bir başka girişimimiz. Irak- Suriye-İran’ın kavşak noktasında yer alan Diyarbakır, bu ülkelerin dünyaya açılan önemli noktalarından biri olacak.”


Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,996 µs