En Sıcak Konular

10 bin Türk işçiye 27 robot!

27 Mart 2019 08:21 tsi
10 bin Türk işçiye 27 robot! Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Gök, Uluslararası Robot Federasyonu 2018 verilerini açıkladı.

10 bin Türk işçiye 27 robot!

DÜNYA 

Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Gök, Uluslararası Robot Federasyonu 2018 verilerini açıkladı.

Merkezi Danimarka’da bulunan ve insanla beraber çalışan endüstriyel robotları üreten Universal Robots, 2017’nin sonunda bölgesel ofislerine Türkiye’yi de ekledi. Böylece şirketin, bölge pazarılarına Ortadoğu ülkeleri, Yunanistan ve İsrail de girdi. İnsanla işbirliğine dayalı kolaboratif robotları (cobot) ile 50’den fazla ülkede yüzde 60’lık pazar payıyla faaliyetlerini sürdüren Universal Robots’un Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, insanla işbirliğine dayalı robotlara olan ilginin arttığını kaydederek, tüm dünyada 2025’e kadar da cobot satışlarının toplamda 12 milyar dolara ulaşacağı öngörüldüğünü kaydetti.

Gök, “2025'e kadar kolaboratif robot alanının yüzde 34’lük bir hacme sahip olacağı, tüm sektörde 2021 itibariyle 126 bin adet robot kurulacağı öngörülüyor” dedi. Genç bir nüfusa sahip Türkiye’nin robot teknolojisinde her geçen gün umut vadeden bir konumu ilerlediğini söyleyen Gök Uluslararası Robot Federasyonu (IFR) 2018 Raporu verilerine dayanarak yaptığı değerlendirmede, Türkiye’deki robot kullanım yoğunluğuna bakıldığında, imalat sektöründe 10 bin işçiye 27 robot, otomotiv sektöründe 10 bin işçiye 194 robot, diğer sektörlerde ise 10 bin işçiye 17 robot düştüğünü söyledi. Bu oranın küresel ortalamasında ise 10 bin işçiye 85 robot düşütüğünü belirten Gök, “Raporda, robot yoğunluğundaki en yüksek artışın otomotiv sektöründe olduğu dikkat çekiyor. Otomotivin ardından gıda endüstrisi öne çıkıyor. Türkiye olarak rekabetçi bir yerli sanayi oluşturmak ve geliştirmek amacıyla son dönemde atılan güzel adımların, robot yoğunluğunun gelecek yıllarda daha da artmasına olumlu katkıda bulunacak” diye konuştu.

“Genç nüfusun yani iş gücünün yoğun olduğu bir ortamda bu gerçeği göz ardı ederek, üretim mantığını sadece makinelerle yürütmek, gelişim açısından mümkün değil” diyen Gök, bu anlamda Universal Robots cobot’larının sunduğu faydalarla; insan ve makinenin yan yana işbirliği içinde, katma değerli, sürdürülebilir nitelikte, esnek- dinamik üretim yapma imkanıyla rekabette ve çalışanların sosyal yaşamlarında avantajlar sağlandığını vurguladı.

Dünyanın yüzde 60'ına hakim

Universal Robots’un kolaboratif robotların mucidi olduğu ve ilk cobot’unu 2008 yılında sattığını belirten Kandan Özgür Gök, “Dünyada yüzde 60’lık pazar payımızla pazar lideri olarak 31 bin adet cobot rakamına eriştik. 700’e yakın profesyonel kadromuzla dünyanın 50’den fazla ülkesinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz” şeklinde konuştu.


Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,297 µs