En Sıcak Konular

Marble'a 63 ülkeden alıcı geldi

28 Mart 2019 08:28 tsi
Marble'a 63 ülkeden alıcı geldi Dünyanın en büyük fuar etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl 150 bin metrekare alanda düzenlenen Marble İzmir Fuarı, 25. kez kapılarını açtı.

Marble'a 63 ülkeden alıcı geldi

DÜNYA 

Dünyanın en büyük fuar etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl 150 bin metrekare alanda düzenlenen Marble İzmir Fuarı, 25. kez kapılarını açtı.

Dünyanın da merakla beklediği 25. Marble İzmir Fuarı, bu yıl 209’u yabancı olmak üzere toplam bin 100 firmanın katılımıyla açıldı. 150 bin metrekarelik alanıyla doğaltaş sektörünün gövde gösterisi haline gelen fuara 63 ülkeden alıcı grupları geldi.

Çeyrek asrı geride bırakan Marble Fuarı’nın ilk gün etkinlikleri kapsamında 5. Uluslararası Taş Kongresi’nin de açılışı yapıldı. Burada konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın gelişmine paralel olarak Türkiye’nin doğaltaş ihracat rakamlarının yükseldiğine dikkat çekerek, “Türkiye taşı çok önemli bir hazine. Bunun tanıtılmasında Marble’ın önemli bir katkısı var” dedi.

Marble Fuarı’nın İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne çok yakıştığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Fuarın İzmir’de devam etmesinde çok büyük fayda var. 15 yıldır sektör temsilcilerimizle birlikte fuarın İzmir’de kalması için çok özveride bulunduk. Hem sektör temsilcileri, hem fuarın sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ yöneticileri dilerim bundan sonra da fuarın İzmir’de kalması için çalışmaya devam ederler. Bu fuarın sahibi İzmir’dir” dedi.

Sektörde dünyanın en büyük fuarından birini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan Mevlüt Kaya ise, “Bu fuar sayesinde maden ihracatçıları bir sanayici olarak zaman içerisinde daha görünür hale geldik. 2023 hedeflerine bu moral ve motivasyonla yürüyoruz. İnadına üretime, inadına ihracata devam ediyoruz. Katma değerli ürünler için tasarım yarışmasına ciddi destek veriyoruz. İZFAŞ ile bu konuda omuz omuza çalışıyoruz. Sektör uzun yıllar tek ses olamamıştı. Şimdi ise sektörün paydaşları olarak ben yerine biz demeyi başardık. 11 adet madenle ilgili sivil toplum kuruluşu olarak önümüzdeki sene tüm bakanlıklardaki paydaşlarımızı bir araya getirip dertlerimizi anlatmak istiyoruz. Dünya ticaretindeki daralma malum. Maden Koordinasyon Kurulu kuruldu. Çok hızlı bir şekilde izinlerimizi alırsak 2023 hedeflerini gerçekleştirmememiz için neden yok” diye konuştu.

30 bin ton dev blok

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Fuarı, 30 Mart Cumartesi gününe kadar sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak. Fuarda, Türkiye’ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektörünün büyük bağlantılar yapması hedefleniyor. Ağırlıkları 30 bin tona ulaşan bin 500 ham dev blok, yarı işlenmiş ve işlenmiş yepyeni doğal taşların yanında, iş makineleri, mermer makineleri ile makine sarf malzemelerinin de yer aldığı fuar kapsamında; 5. Uluslararası Taş Kongresi, Dünya Taş Forumu, Designer Habitat Workshop ve Genç Yaratıcı Fikirler Platformu; alanında önemli isimleri ağırlayacak.


Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,032 µs