En Sıcak Konular

İzmir’de tarım OSB’lere talep, toplam alanı aştı

29 Mart 2019 08:00 tsi
İzmir’de tarım OSB’lere talep, toplam alanı aştı İzmir’de hayata geçirilmesi planlanan Dikili ve Menderes Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB’lerine gelen başvuru, söz konusu bölgelerin toplam alan büyüklüklerini aştı.

İzmir’de tarım OSB’lere talep, toplam alanı aştı

DÜNYA 

İzmir’de hayata geçirilmesi planlanan Dikili ve Menderes Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB’lerine gelen başvuru, söz konusu bölgelerin toplam alan büyüklüklerini aştı. 

Yatırımcılardan, İzmir’de kuruluş çalışmaları sürdürülen Dikili ve Menderes Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB’lere mevcut alan büyüklüğünün üzerinde talep geldi. Toplam 3 bin 672 dönüm alana sahip iki OSB’ye gelen üretici ve sanayi parselleri için toplam 4 bin 240 dönümlük başvuru yapıldı.

İzmir Ticaret Odası’nın meclis toplantısında konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kent ekonomisinin büyümesi, yeni iş olanaklarının yaratılması ve işsiz gençlere iş sahası oluşturulması için 3 önemli proje için çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti.

Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB’yle ilgili çalışmaları Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ile ortak yürüttüklerini hatırlatan Özgener, “Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB revize projesinin dosyası, 14 Mart’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi. İl Müdürlüğü de dosyayı bakanlığa gönderdi. Bugün de güzel bir gelişme yaşandı. Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB teklif dosyamız oybirliği ile kabul edildi. Bu konudaki yoğun çalışmalarından ötürü Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Osman Öğmen ve Şahin Çakan’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Menderes Tarıma Dayalı Süs Bitkileri ve Çiçekçilik İhtisas Sera OSB başvurusunu da 31 Mart’taki yerel seçimler sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüştükten sonra yapacaklarını anlatan Özgener, yatırımcıların projelere ilgi gösterdiğini anlatarak, “Toplam 2 bin 979 dönüm olan Dikili TDİOSB’de üretici parselleri için 3 bin 270 dönüm, sanayi parselleri için 122 dönüm başvuru oldu. Toplam 693 dönüm olan Menderes TDİOSB’de ise üretici parselleri için 705 dönüm, sanayici parselleri için 143 dönüm başvuru geldi” dedi.

İZTO önderliğinde kurulması planlanan çarşı, site ve OSB’lerle ilgili tespit edilen yerlere ilişkin raporu 6 Mart’ta kendilerini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilettiklerini vurgulayan Özgener, “Bakanımızın, İl Müdürüne talimatını takiben, 19 Mart’ta Meclis Başkanımız Selami Özpoyraz, Yapı Kooperatifleri Grubu Meclis Üyemiz Halil Kurt ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak’ı ziyaret ettik. 31 Mart’taki yerel seçimler sonrasında bu konudaki çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi nezdinde sürdüreceğiz. Torbalı Yeniköy’de kurulması planlanan Mobilya OSB’nin yeriyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başkanlık seviyesinde görüşmeler yaptık. Görüşmelerimiz neticesinde Mobilya OSB’nin yer seçimi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ön onay aldık. Şimdi hazine arazilerinin temini ve talep toplama çalışmalarına devam edeceğiz. Birlikte olduğumuz takdirde, İzmir’e, İzmirliye inandığımız takdirde projeleri daha kolay hayata geçirir, hedeflerimize daha çabuk ulaşırız” diye konuştu.


Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,771 µs