En Sıcak Konular

Antalya'da “Belirsizlik Ortamında Şirket Yönetimi” konuşuldu

29 Mart 2019 16:19 tsi
Antalya'da “Belirsizlik Ortamında Şirket Yönetimi” konuşuldu Antalya İş İnsanları Derneği’nin davetlisi olarak gelen ABD Merkez Bankası Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz Antalya’da “Belirsizlik Ortamında Şirket Yönetimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Antalya'da “Belirsizlik Ortamında Şirket Yönetimi” konuşuldu

DÜNYA 

Antalya İş İnsanları Derneği’nin davetlisi olarak gelen ABD Merkez Bankası Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz Antalya’da “Belirsizlik Ortamında Şirket Yönetimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğiyle düzenlenen “Belirsizlik Ortamında Şirket Yönetimi” konulu konferansa ABD Merkez Bankası Eski Araştırma Direktörü – Ekonomist Erkin Şahinöz konuşmacı olarak katıldı. Erkin Şahinöz, Türkiye ekonomisinin ağır bir krizden geçtiğini, döviz kurunda ve borçlanma maliyetinde sert bir yükselişin yaşandığını dile getirdi. Dünya ekonomisinin 2020 sonuna kadar zorlu bir süreçten geçeceğinin altını çizen Şahinöz, şirketlerin alması gereken önlemler ilgili bilgiler verdi. Erkin Şahinöz, bankalardaki mevduatın yarısının döviz olduğunu, bireylerin döviz mevduatının ise kurumlarınkinden fazla olduğunu belirterek, “Vatandaşın 97 milyar dolar dövizi var. Vatandaşın dövize geçmesi, genel beklentinin bozuk olduğuna işaret ediyor” dedi.

“2019’da dış kaynaklı bir kriz yaşanabilir” 

Dünya ülkeleri ve Türkiye ekonomisi üzerine analizler yapan Şahinöz, geçen yıl yaşanan önemli gelişmelerin ekonomiye etkisi konusunda katılımcıları bilgilendirdi ve şunları söyledi: “Artık savaşlar ekonomi üzerinden oluyor. Reel sektörün 200 milyar dolar borcu var. Dünyada dolaşımdaki paranın yüzde 66'sı yani üçte ikisi dolar. Dolar-TL kuru ekonominin iyi veya kötü gittiğine ilişkin önemli bir parametre. Deyim yerindeyse ekonomi için adeta güven barometresi.” Donald Trump'un başkan olması ile birlikte ABD'nin siyasetteki tavrının değiştiğine dikkat çeken Şahinöz, "Ülkemizde mali istikrar demek kurun istikrarı demek. Kurda yukarı yönlü hareket olursa ekonomi olumsuz etkileniyor. Ülkemizin normal büyüme hızı yüzde 4,5-5,0'tir. Yüksek büyümemiz iyi değil. 2019 yılında dış kaynaklı bir kriz yaşanabilir" şeklinde konuştu. Ekonomist Şahinöz konferans sonunda katılımcıların ekonomiye ilişkin sorularını cevaplandırdı.


Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,940 µs