En Sıcak Konular

Her 3 saatte ipliği aya gidiyor

5 Nisan 2019 08:28 tsi
Her 3 saatte ipliği aya gidiyor Otomotivden spora, tekstilden tıbba kadar farklı sektörler için iplik üreten Coats İplik, Amerika’dan sonra üçüncü inovasyon merkezini Bursa fabrikasında açtı.

Her 3 saatte ipliği aya gidiyor!

DÜNYA 

Otomotivden spora, tekstilden tıbba kadar farklı sektörler için iplik üreten Coats İplik, Amerika’dan sonra üçüncü inovasyon merkezini Bursa fabrikasında açtı. 

Cirosal büyüklüğü 1.4 milyar dolara ulaşan Coats, Amerika ve Çin’den sonra üçüncü inovasyon merkezini Bursa fabrikasında açtı. Coats, önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştirecekleri büyümenin yüzde 50’sini tamamen yeni ürün portföyüyle sağlamayı hedefliyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan ve otomotivden spora, tekstilden tıbba kadar farklı sektörler için iplik üreten Coats İplik, Amerika’dan sonra ikinci Inovation Hub’ı Türkiye’de hayata geçirdi. Aynı zamanda Coats Bursa fabrikasının 50’inci yaşının kutlandığı etkinliğe katılan Coats CEO’su Rajiv Sharma, Coats’ın önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştireceği büyümenin yarısının daha önce portföylerinde bulunmayan, tamamen yeni ürünlerden olacağını vurguladı.

Tekstil alanındaki 260 yıllık geçmişiyle teknolojiyi harmanlayarak insanların hayatlarını değiştirmek için çalışan dünyanın lider endüstriyel iplik üreticilerinden Coats, 1,4 milyar dolarlık cirosu ile dünya tekstil pazarında aktif rol oynuyor. Toplamda 45 ülkede 18 bin kişilik istihdamla 40 bin müşteriye hizmet verdiklerini söyleyen Rajiv Sharma, “Her 3 saatte aya gidecek uzunlukta iplik üretiyoruz” dedi. Türkiye fabrikasının grubun kaptan gemisi olduğuna vurgu yapan Sharma, 50 yıl önce geldikleri Bursa’da iplik, kumaş ve fermuar üretimi ile otomotiv, enerji ve medikal gibi sanayi sektörlerine hitap ettiklerini aktardı. 
İhracatta kilogram değeri 25 dolar

Faaliyetlerinin yüzde 50’sini sanayi, yüzde 50’sini de tekstile yönlendirdiklerini kaydeden Rajiv Sharma, “Bursa’da açtığımız inovasyon merkezi ile bir üst düzeye çıkıyoruz. Bursa, yetenek, mühendislik, kimya ve fizikteki gücü ile bizim için önemli. 2018 ile 2022 yılları arasındaki büyümemizin yüzde 50’sini, daha önce üretmediğimiz, yeni ürünlerimizden gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Planlarımızda kompozit sektöründe de yer almak var. Ürünlerimizde ‘Coats Bursa’ damgasının vurulması heyecan verici” dedi. Coats Bursa fabrikasına yapılan üretimin yüzde 60 ihracata kanalize edildiğinden bahseden Sharma, yıllık 70 ila 100 milyon dolar aralığında ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Bursa Inovation Hub’da toplam 60 kişi istihdam edildiğini ifade eden Rajiv Sharma, ihracatta kilogram değerinin 25 dolar olduğunu sözlerine ekledi.

AB'NİN AR-GE HİZMETİ TÜRKİYE'DEN

2018 yılı Temmuz ayında resmen Ar-Ge merkezi olan Coats Türkiye, Innovation Hub EMEA adı altında tüm Avrupa’nın Ar- Ge hizmetini Türkiye’den karşılayacak. 45 civarı ülkede tesisi bulunan Coats’ın Türkiye’deki ilk oluşumu 1952’de İstanbul’da başlarken, 1968’de taşındığı Bursa’da faaliyetini halen sürdürüyor. Bursa’da yaklaşık 80 dönüm arazi üzerine elyaftan bitmiş ipliğin çıktığı entegre bir tesis olarak faaliyet gösteren Coats Türkiye, üretimlerini başlıca, giyim kuşam iplikleri, otomotiv tekstilleri, ayakkabı ve koruyu tekstil sektörlerine yaparken, son yıllarda enerji ve fiber optik kablo iplikleri ve termoplastik kompozit alanlarına yaptığı özel ürünlerle de iddiasını ortaya koyuyor. İnovasyona son dönemde ciddi önem veren Coats, bu alandaki yatırımlarını Türkiye, Amerika ve Çin olmak üzere üç bölgeye planladığı inovasyon merkezleri ile hayata geçirdi.


Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,262 µs