En Sıcak Konular

Otomotiv sanayiinden 190 milyon euroluk yeni yatırım

6 Mayıs 2019 08:09 tsi
Otomotiv sanayiinden 190 milyon euroluk yeni yatırım TOSB’da yer alan 6 büyük otomotiv tedarik sanayi üreticisi yeni yatırımlar için kolları sıvadı.

Otomotiv sanayiinden 190 milyon euroluk yeni yatırım

DÜNYA 

TOSB’da yer alan 6 büyük otomotiv tedarik sanayi üreticisi yeni yatırımlar için kolları sıvadı.

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, TOSB’da yer alan 6 büyük otomotiv tedarik sanayi üreticisinin, bu yıl içinde 190 milyon euroyu bulacak yeni yatırımlar için kolları sıvadıklarını açıkladı.

Otomotiv tedarik sanayinde Türkiye’nin yüzde 20’lik ihracatını karşılayan TOSB'un, bu yıl 6 yeni yatırım ile atağa geçtiğini belirten Burhanoğlu, "TOSB’da 120 bin metrekarelik bir alanda kurulacak altı yeni üretim tesisin toplam yatırım hedefi 190 milyon euro. Beyçelik, Autoliv, Tırsan, Kar Plastik, Cengiz Makine, Mazsan gibi tedarik sanayinin önemli şirketlerinin üretime dönük sıfırdan yeni yatırımlar yapacak" dedi.

Yatırımın 20 milyon euroluk bölümü yabancı yatırımcıdan

TOSB’da yatırım yapacak yeni şirketler arasında yabancı yatırımcıların olduğunu ve 2019 yılında tedarik sanayinde büyük yatırımlar olacağını açıklayan Burhanoğlu, şu bilgileri verdi: "Emniyet sistemleri üreticisi olan İsveç merkezli Autoliv, 20 milyon euroluk yatırım bütçesi ile inşaatına başladığı yeni fabrikasında direksiyon, emniyet kemeri ve hava yastığı üretimi yapacak. Üretim yapan iki fabrikasını da TOSB’a taşıyacak olan Autoliv, haziran ayına kadar üretime geçmeyi planlıyor. Onun dışında sözleşmeyi yeni imzaladığımız Kar Plastik ise, yaklaşık 10 milyon euroluk yatırım ile TOSB’da yer alacak. Tırsan, test sürüş merkezi açacak. Tofaş, Ford gibi dev şirketlere üretim yapan ve otomotiv sektörüne panel radyatör üretimi de yapan Beyçelik Gestamp’ta yeni tesis yatırımları ile bu yıl TOSB’da yerini alacak.”

Burhanoğlu, 2 bin 800 dönümlük bir alana kurulu olan TOSB'da 90 sanayi parselinden 81’inde üretim yapıldığını belirterek, "Bölgedeki doluluk oranı yüzde 90’ları bulmuş durumda. Yeni yatırımlarla doluluk oranı yüzde 90’ları aşacak. Gebze’ye sağladığımız katkının yanında 25 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 2019 yılında gerçekleşecek yeni yatırımlarla ilk etapta 2 bin kişilik yeni istihdam sağlamış olacağız” dedi.


Bu haber 1,260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,070 µs