En Sıcak Konular

Erdoğan'dan iş dünyasına tepki

7 Mayıs 2019 12:35 tsi
Erdoğan'dan iş dünyasına tepki Erdoğan, "Bazı iş adamları dün açıklanan karardan sonra garip garip açıklamalar yapıyor. Yanlış yapıyorsunuz, herkes haddini bilecek. Sen iş adamıysan işini yap" diye konuştu.

Erdoğan'dan iş dünyasına tepki

DÜNYA 

Erdoğan, "Bazı iş adamları dün açıklanan karardan sonra garip garip açıklamalar yapıyor. Yanlış yapıyorsunuz, herkes haddini bilecek. Sen iş adamıysan işini yap" diye konuştu.

YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal kararının ardından ilk açıklamasını partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD'a tepki gösterdi.

"Bazı iş adamları dün açıklanan karardan sonra baktım garip garip açıklamalar yapıyor" diyen Erdoğan, "Sizler burada seçim hukukunun işlediği bir yerde böyle bir açıklama yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez. Yanlış yapıyorsunuz, herkes haddini bilecek. Sen iş adamıysan işini yap, eğer böyle konuşursan bizim de size bakışımız değişecek" şeklinde konuştu.

TÜSİAD, dün, YSK kararının ardından Twitter hesabından, "31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmadan evvel vurgulamış olduğumuz gibi, kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir" açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan ekonomiye dair, "Bizim eksiklerimiz olabilir ama bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir. Biz sağlam durursak hiçbir saldırı ekonomide arzu edilen tahribata yol açamaz" görüşünü dile getirdi.

"23 Haziran'a kadar daha çok çalışacağız"
Daha önce, itirazlar sonucu 3 ilçede seçimlerin 2 Haziran'da tekrar edilmesi kararı alındığını hatırlatan Erdoğan, İstanbul içinse "seçim bitti ancak tartışmalar bitmedi" dedi.

İstanbul'da AK Parti'ye oy veren 15 bin seçmenin iradesinin gasp edildiğini ifade eden Erdoğan, "ciddi kanunsuzluklar, yolsuzluklar" olduğunu söyledi. YSK'ya sunulan iddiaların sağlam ve delillerinin olduğuna vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu hukuksuzluğu, irade gaspını görmezden gelemeyiz. İstanbul'daki neredeyse 20 bin sandık kurulu görevlisinin memur değil de banka ya da özel okul görevlileri arasından seçilmesi şüpheleri artırmıştır. İstanbul'da tam kanunsuzluk olduğuna samimi olarak inanıyoruz. Tek tek kusurlar görmezden gelebiliriz ancak sandık kurulu görevlilerinin neredeyse 3'te 1'inin memur olmaması ya da yeniden sayımda ortaya çıkan değişim kabul edilemez."

23 Haziran'a kadar olan sürede çok daha fazla çalışarak seçimleri kazanmaya çalışacaklarını kaydeden Erdoğan, YSK aksi yönde bir karar vermiş olsa da buna uyacaklarını anlattı. Kararı, "İstanbul seçimlerinin üzerindeki gölgenin kalkmasını sağlayacağı" için önemli gördüklerini belirtti.

Ayrıca, AK Parti olarak 15 büyükşehir ve 24 ili yönetme hakkı elde ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, "Kaybettiğimiz belediyelerin her biriyle ilgili ayrı ayrı çalışma yapıyoruz. Bu başarısızlığın nedenlerini tespit edecek ve gereğini yapacağız" diye konuştu.


Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,418 µs