En Sıcak Konular

Duvarları yıkmasına yüzde 2 kaldı!

11 Haziran 2019 08:14 tsi
Duvarları yıkmasına yüzde 2 kaldı! Sarı maden geçtiğimiz hafta gün içinde 1.348 dolarla 14 ayın zirvesini gördü.

Duvarları yıkmasına yüzde 2 kaldı!

DÜNYA 

Sarı maden geçtiğimiz hafta gün içinde 1.348 dolarla 14 ayın zirvesini gördü. Bu seviye analistlerin yukarı yönlü kırılma için kritik olarak gördüğü 1.375 dolar seviyesinin sadece yüzde 2 altında... 

Altın fiyatları, devam eden küresel ticaret belirsizlikleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi sinyali vermesi ile dünya genelinde doların geri çekilmesine paralel olarak gücünü koruyor. Analistler, altının 6 yıllık ayı piyasasından çıkmasına ramak kaldığı ve sadece yüzde 2 gerisinde olduğu kritik 1.375 dolar eşiğini aşması halinde çok daha yüksek seviyeleri hedefleyeceği görüşünde.

Altın geçtiğimiz haftaya 1.300 dolar/ons seviyesinin üzerinden giriş yapmasının ardından, son 14 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell'in enflasyonun gelecek aylarda aşağı yönlü hareket etmesi durumunda merkez bankasının faiz indirebileceği sinyali vermesiyle son 14 ayın en yüksek seviyesini 1.348 dolara çıktı. Son 2 haftadır hızlı yükseliş gösteren değerli metal, Çin ekonomik verilerinin beklenenden olumlu gelmesi ve ABD'nin Meksika'ya uygulanacak olan gümrük vergisini durdurduğunu açıklamasının ardından piyasada oluşan olumlu havanın etkisiyle kar satışlarıyla karşılaşarak ons başına 10 dolara yakın değer kaybı yaşadı. Ancak 1.348 dolara kadar çıkmış olması analistlere göre önemli. Çünkü bu seviye sarı metalda 6 yıldır devam eden ayı piyasasından çıkılması için aşılması gereken duvarın yüzde 2 altı.

1.375'in üzerinde kalmayı başarırsa 1.550'ye kadar gider!

Metal fiyatlarıyla ilgili analizleri piyasalar tarafından dikkatle izlenen InvestingHaven.com'da yer alan değerlendirmeye göre altın fiyatları 1.348 doların üzerine yüzde 2 daha ekleyip 1.375 dolara ulaşırsa ve bu seviyenin üzerinde art arda 5 gün kalıp, 3 haftalık kapanışını yapmayı başarırsa fiyatlarda önemli bir yükseliş trendi başlar. Analizde, bunun olması halinde altın fiyatlarında 1.550 doların görülmesi mümkün. Altın yönünü yukarı çevirmiş gibi görünüyor ancak uzmanlarına göre orta vadede kırması gereken 1.355 dolar/ons gibi zorlu bir direnç sarı madenin önünde duruyor. Teknik olarak 1.320-1.347 dolar aralığına yerleşen altının ons altın kendine yön belirleyebilmesi için bu seviyeleri aşağı ya da yukarı yönlü kırması gerekiyor. Piyasalarda kalıcı fiyatlamaların görülmesi içinse belirsiz ortamın son bulması gerekiyor.

Geçen hafta yönü Fed belirlemişti

Geçtiğimiz hafta altın fiyatlamalarında Fed'e dair piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentileri etkiliydi. JP Morgan, Credit Suisse ve Barclays gibi uluslararası kurumlardan art arda gelen 2019 yılı içerisinde Fed'in faiz indirimi yapacağı yönündeki tahminler ile alıcılı işlemler ivme kazanırken, ayrıca küresel risklere dair endişelerin korunması ile bazı riskli varlıklardan kaçışın devamı altının güvenli liman rolünü pekiştirmişti.

Bu hafta ise piyasalardaki olumlu hava altına satış getirdi. Satışların devamı halinde destek seviyeleri olarak önce 1.327, sonrasında 1.316 doların izlenmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak Çin ABD ticaret savaşının ve belirsizliklerin devam ediyor olması nedeniyle değerli metalin tekrar güvenli liman talebi toplaması halinde yukarı yönlü işlemlerde 1338 ana direnç seviyesini takip edeceğiz.

Bu seviyenin aşılması durumunda yukarı yönlü işlemler güçlenerek 1.355 ve üzerine çıkış bekleniyor. Altın içeride de gücünü koruyor. Dün öğle saatlerinde gram altın 249.2 lira, çeyrek altın 406 lira ve Cumhuriyet altını 1.663 liradan alıcı buluyordu. 



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,652 µs