En Sıcak Konular

OOSB’nin genişlemesi bekleniyor

11 Haziran 2019 08:18 tsi
OOSB’nin genişlemesi bekleniyor Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde 700 hektar alanda faaliyet gösteren ve 141 adet sanayi parselinin tümü dolu olan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 200 yatırımcı OOSB’nin genişlemesini bekliyor.

OOSB’nin genişlemesi bekleniyor

DÜNYA 

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde 700 hektar alanda faaliyet gösteren ve 141 adet sanayi parselinin tümü dolu olan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 200 yatırımcı OOSB’nin genişlemesini bekliyor. Talepler arasında Çinli firmalar da bulunuyor.

Bir süredir genişleme çalışmalarıyla gündeme gelen Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde (OOSB) yatırım hedefleyen yaklaşık 200 yatırımcı, genişleme sürecinin bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Geri dönüşüm, demir- çelik ve metal sektörlerinde yoğunlaşan talepler arasında, bazı Çin firmalarının yatırım planları da bulunuyor.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Devrim Murat Aksoy, OOSB’de yapılacak genişlemenin ilin istihdam sorununu çözeceğini, çevre illerdeki işsizliğin azaltılmasına da katkıda bulunacağını söyledi. Konuyu değişik platformlarda gündeme getirdiklerini belirten Aksoy “Ekonomik Şura’da Sayın Cumhurbaşkanımıza da ifade ettik. Sadece Osmaniye’nin değil, çevre illerin de istihdamına katkı sunacağımızı söyledik. Altyapısı, arıtması hazır bir OSB’miz varken, başka yerlere, tekrar ikinci, üçüncü OSB yapılması çok maliyetli olacaktır. Buranın arıtması dahil, her türlü imkanı mevcut. İyi bir yönetim yapısı var” dedi.

Osmaniye’de devlet ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesinin konunun bir an önce hayata geçirilmesini hızlandıracağını kaydeden Aksoy “Burada hazır, mevcut arsa da var. Tekrar arsa üretilmesine gerek yok. Sadece bu genişlemeye izin verilmesini istiyoruz. Bu konuda resmi girişimler yapıldı. Takip ediyoruz” diye konuştu.

Genişleme alanının, ihtiyaca fazlasıyla cevap verebilecek büyüklükte olduğuna dikkat çeken Aksoy “Genişleme bölgesinde yatırım yapmak isteyen firmalar içerisinde uluslararası firmalar da var. Yatırım bekleyen firmalar geri dönüşüm, demir-çelik ve metal sektörleri ağırlıklı. Bunlar arasında Çin firmaları da bulunuyor. Biz bu fırsatları kaçırmamak istiyoruz. Osmaniye’nin istihdam sıkıntısını burayla çözeriz. Bunun yarı sıra çevre illere de katkı sunarız. Bu konuda iddialıyız” ifadesini kullandı.

İlin ihracat hedefi 500 milyon dolar

Osmaniye ihracatının sürekli artış gösteren bir ivmeye sahip olduğunu vurgulayan Aksoy, şu bilgileri verdi: “2017 yılında 162 milyon 682 bin dolar olan ihracatımız 2018 yılında yüzde 67 artışla 271 milyon 843 bin dolara çıktı. 2019 ihracatta hedefimiz 500 milyon dolar. Osmaniye, ülkemiz ekonomisinin de durumuna bağlı olarak hedeflenen rakama ulaşabilecek potansiyele sahip. Sanayi ve ticaret şehri olma yolunda ilerleyen ilimiz için en önemli şans, yatırım teşvikleri açsından 5’inci Bölge’de yer almamız ve yatırımcılarımıza sağlanan avantajlardır. Osmaniye bu avantajlara istinaden yatırımlarını ve ihracatını arttıran bir il. Bu sebeple Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası olarak; yatırımcılarımızı ‘Burası Osmaniye Burada İş var’ sloganı ile yatırıma bekliyoruz.”

YERALTI SULARINA ZARAR VERMEZ

OSB alanında yapılacak genişlemenin yeraltı sularına zarar vereceği yönünde iddialar olduğunu ifade eden Aksoy, şu değerlendirmeyi yaptı: “Devlet Su İşleri’nin yeraltı sularına zarar vereceğine dair bir raporu var. Böyle bir sıkıntı varsa, mevcut yere de zarar verir. Zaten genişleme alanı da bu yerin çevresi. Dolayısıyla biz böyle olmadığına inanıyoruz. Bununla ilgili de çalışmalar var. Altyapısı tamam, arıtması var zaten. Arıtma olduğu için yer altı sularına zarar verecek bir durum söz konusu değil.”

141 ADET SANAYİ PARSELİ DOLU

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi; İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Osmaniye Sanayici İş Adamları Derneği ortaklığı ile 1994 yılında, Toprakkale ilçesi Büyük Tüysüz Köyü mevkiinde 100 hektarlık bir alanda kuruldu. Bugüne kadar 5’inci etaba kadar genişleyen OOSB, toplamda 700 hektar alana sahip olup, genişleme faaliyetleri devam ediyor. Karma bir OSB olan bölgede 141 adet sanayi parseli bulunuyor. Bu parsellerin tamamı 110 adet sanayiciye tahsis edilmiş durumda. Bölgede ağırlıklı olarak demir-çelik ve metal sanayi işletmeleri faaliyet gösteriyor. Sayıları toplam 43 olan bu işletmelerin ardından, toplam 16 işletme ile tekstil sektörü geliyor. Bu sektörler dışında iplik, kimya, plastik, suni deri, kağıt üretimi, gıda ve inşaat alanlarında da küçüklü büyüklü işletmeler yer alıyor. Bölge 10 bin kişiyi istihdam ediyor.


Bu haber 1,267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,663 µs