En Sıcak Konular

Assan Hanil 5. fabrikayı açıyor, sırada yurt dışı var

6 Ağustos 2019 08:32 tsi
Assan Hanil 5. fabrikayı açıyor, sırada yurt dışı var Huyundai, Ford ve Mercedes gibi otomotiv devlerinin ana parça tedarikçilerinden Assan Hanil, Türkiye’de 5. üretim tesisini Aksaray’da faaliyete geçiriyor. Yurt dışına yatırım da şirket gündeminde.

Assan Hanil 5. fabrikayı açıyor, sırada yurt dışı var

DÜNYA 

Huyundai, Ford ve Mercedes gibi otomotiv devlerinin ana parça tedarikçilerinden Assan Hanil, Türkiye’de 5. üretim tesisini Aksaray’da faaliyete geçiriyor. Yurt dışına yatırım da şirket gündeminde.

Otomotiv sektörünün önde gelen ana parça tedarikçilerinden Assan Hanil, bu yıl Kocaeli’de Ford Otosan Supplier Park içinde hizmete soktuğu tesisin ardından, Türkiye’deki 5. üretim tesisini Aksaray’da kurdu. Mercedes- Benz Türkiye ile geliştirilen proje kapsamında yatırım yapılan tesisin, yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Yurt dışına yatırımı da gündeme aldıklarını vurgulayan Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner, “Önümüzdeki 5 yıl içinde, özellikle hava süspansiyonlu sürücü ve yolcu koltuğunun üretimini yurt dışında gerçekleştirmek ve müşterilerimizin başta Avrupa’da olmak üzere yurt dışındaki diğer lokasyonlarına da tedarik yapar hale gelmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Kİbar Holding ve Güney Koreli Seoyon E-Hwa ortaklığı ile 1997 yılında kurulan Assan Hanil, otomotiv sektöründe ana parça tedarikçisi olarak üretime başladı. Şirket; üçü Kocaeli’de ve biri Bursa’da olmak üzere dört farklı lokasyondaki tesislerinde, bini aşkın çalışanıyla otomasyona dayalı yüksek teknoloji ile üretim yapıyor. Assan Hanil, sürücü ve yolcu koltukları, kapı panelleri, ön ve arka tamponlar, enstrüman panel, konsol, halı, radyatör taşıyıcı, şişirme parçalar, torpido, iç ve dış plastik parçaların üretimini gerçekleştiriyor.  Şirket, kuruluşunun ilk yıllarında sadece Hyundai Assan için parça temin ederken, 2005 yılı itibariyle Ford Otosan’ın da önemli tedarikçilerinden biri oldu. Assan Hanil, Karsan ve Hyundai Motor Company’nin (HMC) ortak projesi olan M2 Hafif Ticari Aracın (H350) önemli parçalarının üretimini de üstlenerek, sırasıyla Isuzu, Honda, Agco ve Mercedes- Benz Türkiye’yi de müşteri portföyüne ekledi.

2019 yılında Gölcük, Kocaeli’de Ford Otosan Supplier Park içindeki Aygen alanında yer alan tesislerini faaliyete geçirdiklerini ifade eden Assan Hanil Genel Müdürü Atacan  Güner, “İç trim parçaların üretimi ile Ford Otosan’a sıralı sevkiyatı bu tesisimizde gerçekleştiriyoruz. Mercedes- Benz Türkiye ile geliştirdiğimiz projelerimiz kapsamında Aksaray’da devreye alacağımız yeni tesisimizle dış trim, iç trim, boyalı ve modül parçalar için üretim gerçekleştireceğiz. Bu yıl sonuna kadar Aksaray tesisimizin tamamını faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Böylece yurt içindeki tesis sayımızı beşe çıkartmış olacağız” diye konuştu.

Müşterileri için Avrupa’da üretecek

Güner, küresel ölçekte çalışan müşterileri aracılığıyla ihracata da katkı sağladıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde portföyümüzü ihracat potansiyeli yüksek ürünler özelinde genişletmeyi de planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye ve yurt dışındaki iş geliştirme faaliyetlerimizi artırarak, özellikle hava süspansiyonlu sürücü ve yolcu koltuğunun üretimini yurt dışında gerçekleştirmek ve müşterilerilerimizin başta Avrupa’da olmak üzere yurt dışındaki diğer lokasyonlarına da tedarik yapar hale gelmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Devler liginde ilk 200’de

Güner, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında bir kez daha ilk 200 içinde yer alan şirketlerinin, 2018 cirosunun 188 milyon euro olarak gerçekleştiğini söyledi.  Güner, “Assan Hanil olarak, elektronik ve otonom araçlara yönelik ürün teknolojileri ile birlikte, bu ürünlerin üretimine yönelik teknolojleri de Türkiye’ye transfer etmeyi, gerçekleştirecekleri yatırımla da otomotiv sektöründe millileşmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

ASD koltuğu geliştiren 5 firmadan biri

Ar-Ge merkezinde tasarlayıp geliştirdikleri, otobüs, kamyon ve ticari araçlarda kullanılan hava süspansiyonlu sürücü (ASD) ve yolcu koltuğunun seri üretimine 2018 yılında başladıklarını hatırlatan Güner, “Gururla ifade etmek isterim ki, dünyada ASD koltuğu geliştiren beş teknolojik firma arasında yer alıyoruz. Ford Otosan’ın Türkiye’de geliştirdiği Ford Trucks F-Max kamyonunda ASD koltuklarımız kullanılıyor. Bildiğiniz gibi Ford Trucks F-Max, bu yıl Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü aldı. Bu araçta yer alan ASD koltuklarımız da böylece başarısını kanıtlamış oldu” şeklinde konuştu.

Ar-Ge’ye 50 milyon euro yatıracak

Assan Hanil, üretim tesislerinin yanı sıra Ar-Ge yatırımlarında da atağa geçiyor. Şirket,  iç ve dış pazarlarda büyüme hedefleri doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl içinde bu alana 50 milyon euronun üzerinde yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor. Genel Müdür Atacan Güner, “Çalışmalarımızı 2010'dan bu yana Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezimizde yürütüyoruz. Ar-Ge merkezimizde otomotiv ve uçak koltuk sistemleri, plastik ve kompozit otomotiv komponentleri ürün geliştirme çalışmaları ile üretim proses geliştirme ve ileri araştırma çalışmaları yapıyoruz. Özellikle son iki yılda Ar-Ge merkezimize ciddi yatırım yaptık. 50’nin üzerinde patent ve tasarım tescilimiz oldu. Bu ürünlerde ayrıca hafifletme amaçlı alüminyum, magnezyum ve kompozit malzemelerin kullanımı üzerine üniversite ve farklı uluslararası Ar-Ge merkezleri ile ortak çalışmalar gerçekleştirdik. Ülkemizde ilk kez uygulanan plastik şekillendirme yöntemlerini devreye aldık. Son olarak IOT ve Endüstri 4.0 uygulamalarını hızla devreye alıyoruz” dedi. 



Bu haber 1,775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,332 µs