En Sıcak Konular

Dolarda yatay seyir devam ediyor

6 Ağustos 2019 09:40 tsi
Dolarda yatay seyir devam ediyor Küresel piyasalarda ABD-Çin gerilimi yakından izlenirken, içeride dolar/TL yatay seyrine devam ediyor.

Dolarda yatay seyir devam ediyor

DÜNYA 

Küresel piyasalarda ABD-Çin gerilimi yakından izlenirken, içeride dolar/TL yatay seyrine devam ediyor.

ABD ile Çin arasında artan ticaret gerilimi, küresel piyasalarda satış baskısı yaratmaya devam ederken, yurtiçinde dolar 5.55'in üzerindeki dengeli görünümünü sürdürüyor.

Haftaya 5.61 seviyelerini test ederek başlayan dolar/TL, ardından yönünü aşağı çevirdi ve dün 5.53 seviyelerine kadar indi. Ardından 5.55'in üzerinde yataya dönen kur, bugün de 5.55'in üzerindeki seyrine devam ediyor.

Merkez Bankası dün, rezerv biriktirmek için 2 yeni adım atarken, zorulu karşılık ve swap düzenlemesi kur üzerinde önemli bir etki yaratmadı.

TCMB dün yabancı para zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılmasına, aynı zamanda TCMB nezdinde dolar cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan faiz oranının 100 baz puan indirilerek %1 olarak belirlenmesine karar verdi.

Merkez Bankası ayrıca ayrıca döviz karşılığı TL swap işlemlerinin, geleneksel ihale (çoklu fiyat) yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verildiğini duyurdu.

Analistler TL'nin hala yüksek getiri sunmaya devam etmesi, küresel merkez bankaların genişlemeci politikalara yeniden yönelmesi ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik olumlu beklentiler, S-400 konusunun daha arka planda kalması ve risk primindeki düşüşün TL'ye destek olmaya devam ettiğini belirtiyor.

ABD 'kur manipülatörü' ilan etti; Çin yuanı tutmaya çalışıyor

Küresel piyasalar ise ABD-Çin restleşmesini izliyor. Dün yuanın 10 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından ABD hükümeti Çin'i kur manipülatörü ilan 
etti. Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan referans kurunu analist beklentilerinden daha güçlü bir seviyede belirledi. Ayrıca banka, Hong Kong'da yuan cinsinden tahvil satışı planladığını açıkladı.


Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,131 µs