En Sıcak Konular

Tekstilde oyun kurucu olabiliriz

25 Eylül 2019 09:34 tsi
Tekstilde oyun kurucu olabiliriz Uluslararası Tekstil Sempozyumu’nda konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, alışılagelmişliğin yaygın olduğu bir ortamda, çevreye, sosyal inovasyona duyarlı niş bir pazar oluşturarak Türkiye’nin bir oyun kurucu olabileceğini söyledi.

Tekstilde oyun kurucu olabiliriz

DÜNYA 

Uluslararası Tekstil Sempozyumu’nda konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, alışılagelmişliğin yaygın olduğu bir ortamda, çevreye, sosyal inovasyona duyarlı niş bir pazar oluşturarak Türkiye’nin bir oyun kurucu olabileceğini söyledi.

‘Sürdürülebilir Temiz Bir Dünya İçin Yeni Yaklaşımlar’ teması ile düzenlenen tekstil sempozyumunda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Çevreye ve sosyal inovasyona dayalı bir niş pazar oluşturarak oyun kurucu olabiliriz” dedi. İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ise 2019’un 9 ayında denetlenen toplam 1 milyon 601 bin üründen 19 bin 849’unun güvensiz çıktığını hatırlatarak “Bakanlığımızın yaptığı bu çalışmalarda etkin sonuçlar alınıyor. Halk sağlığı ve güvenliği tavizsiz korunuyor” dedi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) iştiraki EKOTEKS Laboratuvar ve Gözetim Hizmetleri AŞ tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Uluslararası Tekstil Sempozyumu’nda sektörde önümüzdeki 20 yıla damgasını vuracak ‘sürdürülebilirlik’ konusu mercek altına alındı.‘Sürdürülebilir Temiz Bir Dünya İçin Yeni Yaklaşımlar’ teması ile düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, teknolojinin imkanlarını kullanarak, tekstil sektöründe, üretimin kurallarını kendi belirleyen bir ülke olmaya odaklandıklarını vurgulayarak, “Çevre dostu üretimi önceliklendirmek, ürünlerimizin sadece fiyat ve kalite rekabetinin ötesine geçmesini sağlayacak, aynı zamanda ekolojik tüketim konusunda da yeni bir talep oluşturacaktır. Talep yönünden baktığınızda göreceksiniz ki, alışılmış ürünlerin ve anlayışların yaygın olduğu bir pazarda çevreye, sosyal inovasyona duyarlı bambaşka “niş bir pazar” oluşturarak bir oyun kurucu hale gelebiliriz“diye konuştu.

“Küresel markalar sürdürülebilir üretime devam edecekler“

Dünyada her yıl 55 milyon ton hazır giyim üretildiğinin altını çizen Gültepe, bu kıyafetlerin yaklaşık 50 milyon tonunun aynı yıl çöpe gittiğini vurgulayan İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ise “Böyle devam edemeyeceği çok açık. Ülkemizden her yıl milyarlarca dolarlık tedarik yapan küresel markalar önümüzdeki 10 yıl içinde tamamen sürdürülebilir ürüne dönecekler. Türkiye olarak bu konuda rakiplerimize göre avantajlı konumdayız“dedi. TGDO’suz organik pamuk konusu da gündeme geldi

Tekstildeki sürdürülebilirliğin devam etmesi gerektiğini bildiren İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz de üzerinde çalıştıkları GDO’suz pamuk projesi hakkında konuştu. EKOTEKS Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Özdemir de, dünyanın en kaliteli organik pamuğunun Türkiye’de üretildiğini bildirerek, “Ülkemizde 7 bin 700 ton organik pamuk üretimi yapılıyor. Alan olarak dünyada 5’inci, üretimde ise dördüncü sıradayız” dedi. Önemli bir işbirliğine imza attıklarını dile getiren Özdemir, “Türk ve uluslararası akademisyenlerin işbirliği ile ‘Organik Türk Pamuğu Projesi’nin alt yapısını tamamladık” diye konuştu.


Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,396 µs