En Sıcak Konular

BES'te fon dağılımını robot yapacak

8 Ekim 2019 17:12 tsi
BES'te fon dağılımını robot yapacak Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik sisteminin unutulan başlıklarından fon dağılımı konusuna teknolojik bir bakış açısı kazandırdı.

BES'te fon dağılımını robot yapacak

DÜNYA 

Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik sisteminin unutulan başlıklarından fon dağılımı konusuna teknolojik bir bakış açısı kazandırdı. Şirket, BES katılımcılarının birikimlerini en doğru şekilde değerlendirmek için otonom yatırım robotu FonMatik ROBO hizmetini kullanıma sundu.

Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik katılımcılarının birikimlerini en doğru şekilde değerlendirmek için fon uzmanı olmalarına gerek bırakmayan FonMatik ROBO hizmetini kullanıma sundu. Fonmatik ROBO ile fon uzmanı olmayan kişiler de artık birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun şekilde bireysel emeklilik fonlarında değerlendirebilecek. 

Bir tür yatırım robotu olan Fonmatik Robo, yatırımcıların karakterlerini analiz ederek risk profilini çıkarıyor. Katılımcıların sorulara verdiği cevapları yorumlayan Fonmatik Robo, bu bilgiler ışığında katılımcıların risk algısına uygun bir şekilde fon dağılımını değiştiriyor.

Fonmatik Robo özelliğini kullanmak isteyen katılımcılar, yasal mevzuat gereği sunulan yılda 6 kez fon dağılımını değiştirme hakkını yatırım robotuna devrediyor. Anadolu Hayat Emekllilik internet ve mobil platformlarında kullanılabilen Fonmatik Robo, yaptığı tüm fon değişikliklerinden katılımcıları SMS ve mail yoluyla haberdar ediyor, periyodik olarak raporlar sunuyor. Yazılım, her çeyrekte 1'er kez olmak üzere yılda 4 kez, ihtiyaç olması durumunda ise toplamda 6 kez fon dağılımını değiştirebiliyor.

“Gönüllü BES katılımcılarına profesyonel hizmet”

Bu hizmetle katılımcıların birikimlerini, yatırım beklentilerine en uygun fonlarda değerlendirmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Nihayetinde en temel amacımız müşterilerimizin uzun vadede istikrarlı ve enflasyon üzerinde getiriler elde ederek birikimlerini artırmalarına yardımcı olmak" ifadelerini kullandı.

Kullanıcılar fonlarını değiştirmiyor

Bu hizmeti sunmadan önce, yılda 6 defa fon dağılımını değiştirme hakkı olmasına rağmen katılımcılarımızın yüzde 90’ının fon dağılım değişiklik hakkını kullanmadığını gözlemlediklerini belirten Ertürk şöyle devam etti: 

"Fon dağılımının değiştirilmeme sebeplerini araştırdığımızda katılımcıların finansal piyasalardaki gelişmeleri çoğunlukla takip etmediğini, takip etseler dahi gelişmeler sonucunda harekete geçme konusunda çekinceleri olduğunu ve bunların başında birikimlerini kaybetme korkusunun geldiğini tespit ettik. Uzun vadeli bir yatırım aracı olan bireysel emeklilik sisteminde birikimlerini, yatırım beklentilerine uygun fonlarda değerlendirerek getirilerini onlar adına düzenli olarak takip etmenin müşterilerimize sağlayacağı faydaya odaklandık.Böylece finansal okuryazarlık seviyesi ne olursa olsun yatırımlarına yön vermek ya da piyasalardaki gelişmelere göre harekete geçmekte tereddüt eden müşterilerimizi hedefleyerek FonMatik ROBO hizmetimizi hayata geçirdik."

Ertürk, "FonMatik ROBO’nun kendileri adına uygun fon dağılımını belirleyip piyasalardaki güncel gelişmeleri takip ederek gerektiğinde fon dağılım değişikliği yapmasına onay veren katılımcılarımızı, bu profesyonel ve pratik çözüm sayesinde güncel birikim ve getirileri hakkında da düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Müşterilerimizin birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak memnuniyetlerini artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

“Katılımcılar risk seviyesine uygun fonları bulacak”

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan ise konuyla ilgili olarak; “Fonmatik Robo, yatırım danışmanlığı alanında bir ilki gerçekleştirerek BES katılımcılarının fon yöneticisi olacak. İş Portföy olarak 5 yıldır kullandığımız bu modeli, Fonmatik Robo aracılığıyla tüm Anadolu Hayat Emeklilik müşterilerine sunuyoruz” diye konuştu.

Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik katılımcıları, internet sitesindeki online işlemler bölümünden ya da mobil şubeden giriş yaparak bireysel emeklilik hesaplarındaki birikimlerinin FonMatik ROBO tarafından yönetilmesine onay verebilir, akıllı fon yönetimi hizmetinden ücretsiz olarak hemen faydalanmaya başlayabilirler.


Bu haber 1,038 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,408 µs