En Sıcak Konular

Türkiye’den 55 şirket Çin’de fırsat kovalayacak

15 Ekim 2019 09:40 tsi
Türkiye’den 55 şirket Çin’de fırsat kovalayacak Bir ülkenin organize ettiği en büyük ithalat fuarı olarak tanımlanan Çin İthalat Fuarı’nın ikincisi 5-10 Kasım tarihlerinde Şhangay’da gerçekleşecek. İKMİB Başkanı Adil Pelister, “55 şirket ile katılacağız. Fuar şirketlerimize büyük fırsat sunuyor” dedi.

Türkiye’den 55 şirket Çin’de fırsat kovalayacak

DÜNYA 

Bir ülkenin organize ettiği en büyük ithalat fuarı olarak tanımlanan Çin İthalat Fuarı’nın ikincisi 5-10 Kasım tarihlerinde Şhangay’da gerçekleşecek. İKMİB Başkanı Adil Pelister, “55 şirket ile katılacağız. Fuar şirketlerimize büyük fırsat sunuyor” dedi.

Ticaret Bakanlığı’nın, ihracatta dört hedef ülke arasına aldığı Çin’e ilişkin yılın en iddialı ticari buluşması önümüzdeki ay başlayacak. Geçtiğimiz yıl Çin Halk Cumhuriyeti tarafından ilki gerçekleştirilen China International Import Expo-Çin Uluslararası İthalat Fuarı, 5 yılda 10 trilyon dolarlık ithalat hedefiyle ikinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Çin’in yeniden düzenlediği ithalat stratejisinin ana omurgalardan birini oluşturan fuarın ikincisi 5-10 Kasım tarihlerinde Shanghay’da gerçekleştirilecek.

Fuarın Türkiye yapılanması Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde yürüyor. Koordinasyon sorumluluğu Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) ait. Fuarla ilgili milli katılım organizasyonu ise İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından yürütülüyor. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Adil Pelister, “Çin İthalat Fuarı, Çin’in tüm dünyadan yaptığı ithalata ilişkin en büyük organizasyonudur. Ticaret Bakanlığı’mızın hedef ülke olarak seçtiği Çin ile buluşmak isteyenler için büyük fırsat sunmaktadır” dedi.

‘2020’yi şimdiden planlayın’

Geçen yıl ilki düzenlenen organizasyona 172 ülkeden 3 bin 600’ün üzerinde firma katılırken, 400 bin satın alma profesyonelinin ziyareti ile fuar, dev bir buluşma arenasına dönüştü. Verilen bilgiye göre ilk yıl, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda yaklaşık 58 milyar dolar değerinde satış ve iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye ile Çin arasında fuar merkezli anlaşmalarının tutarı 620 milyon dolar seviyesinde, Çin’in para birimiyle 4,3 milyar Yuan olarak hesaplandı.

Türkiye’nin geçen yılki deneyimi de düşünüldüğünde bu yıl çok daha başarılı bir organizasyon geçireceğine inandığını belirten Adil Pelister, “Çin’in, ticaretini en çok büyütmek istediği ülkelerin başında Türkiye geliyor. Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya açılan kapı olarak ülkemizi görüyor. ABD ile yaşadığı ticaret savaşının yarattığı olumsuzlukları azaltmak için de Türkiye ile daha iyi ticari ilişkiler kurmak istiyor” dedi. Pelister, bu yılki fuar katılım süresinin geçen Mayıs ayında tamamlandığını belirterek, “Şimdi katılımcı şirketler nezdinde prosedür çalışmaları yapıyoruz. İş dünyamıza bu yılki fuarı iyi takip ederek, 2020’deki fuar katılımları için şimdiden hazırlıklarını ve kararlarını vermelerini öneriyoruz” diye konuştu.


Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,411 µs