En Sıcak Konular

Mobilyanın başkenti Kayseri uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak

16 Ekim 2019 10:17 tsi
Mobilyanın başkenti Kayseri uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak Kayseri 8’inci Mobilya Fuarı’na yurt içi ve dışından 39 farklı ülkeden yaklaşık 55 bin 840 kişi katıldı. Beş gün süren fuar, kentteki büyük ve küçük ölçekli tüm üretici ve esnafları da memnun etti.

Mobilyanın başkenti Kayseri uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak

DÜNYA 

Kayseri 8’inci Mobilya Fuarı’na yurt içi ve dışından 39 farklı ülkeden yaklaşık 55 bin 840 kişi katıldı. Beş gün süren fuar, kentteki büyük ve küçük ölçekli tüm üretici ve esnafları da memnun etti.

Kayseri 8. Mobilya Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından Kayseri OSB ve Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) işbirliğinde düzenlendi. Kayseri OSB - TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin organize sanayi bölgesi içinde yer alması Kayserili üreticiler için avantaj yarattı. Bölgede yer alan mobilya firmaları, yurtdışından gelen alım heyetlerine üretim tesislerini gezdirme şansı da yakaladı.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, fuar alanı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana Kayseri’nin modern ve Türkiye’deki kaliteli diğer tüm fuarları ile yarışabilecek niteliklere sahip bir fuar merkezine sahip olması için çalıştık. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu ise mobilya fuarı ile görmüş olduk. Önümüzdeki yılda düzenleyeceğimiz fuarlar ile 2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. Yapacağımız fuarlar ile pazarlama kanallarındaki yetersizlikler nedeniyle uluslararası pazarlara açılamayan firmalarımızın fuarlara katılması kolaylaşacak. Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve işletmelerin rekabet gücü daha da artacak. Mevcut ihracatçıların dünya pazarlarına ürünlerini tanıtmaları ve kendilerine yeni hedef pazarları bulmaları için de destek olacağız.”

Mobilya üreticilerini memnun eden fuar, kentin tanıtımına da katkı sağladı. Mobilya sektörünün önemli temsilcileri ve kent protokolü fuar ile ilgili DÜNYA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Büyükkılıç: Kayseri’nin girişine mobilyanın başkenti yazdıracağım

Kayseri’nin mobilyanın başkenti olduğunu söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’nin girişine mobilyanın başkenti yazdıracağımı belirtmek istiyorum. Ayrıca, Kayseri genlerimize işlemiş olan ticaretin ve endüstrinin de merkezi. Kentimize Türkiye’ye önemli ekonomik katkılar sağlayan sanayicilerimize her zaman destek olacağız” dedi.

Yalçın: Anadolu’nun en büyük mobilya fuarını açtık

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, kentlerinin dünyanın ilk organize ticaret merkezi olarak kabul edilen Kültepe’de başlayan ticaret geleneğini tarih boyunca devam ettirdiğini söyledi. Yalçın, “Anadolu’nun en büyük mobilya fuarı Kayseri’de açıldı. Kayseri mobilya konusunda öncü ve büyük bir şehir. Birlik ve beraberlik içinde yapacağımız her işin başarılı olacağına inanıyoruz. 39 ülkeden yabancı ziyaretçi geldi ve katılımcı firmalarımız güzel satışlar yaptı. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda mobilyada 10 milyar dolarlık bir ihracat yapmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Gökdemir: Kayseri’yi fuarlar şehri haline getireceğiz

Kuruluşlarından bu yana fuarcılık alanında yurt içi ve dışında önemli işlere imza attıklarını aktaran TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, bu yılın mayıs ayı itibari ile 9’uncu fuar merkezi olarak Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Kayseri OSB Tüyap Fuar Merkezi’nin işletmesini 10 yıllığına aldıklarını duyurdu. Kayseri’ye çok modern ve uluslararası fuarların yapılabileceği bir alan kazandırıldığını bildiren Gökdemir, “Kayseri’yi çok önemsiyoruz. Başta mobilya olmak üzere Kayseri’de önemli ve güçlü sektörler var. Mobilya sektörünün yanı sıra diğer sektörlerde de uluslararası fuarlar yapmayı istiyoruz. Fuara 82 firma katıldı. 39 ülkeden de ziyaretçi geldi. Katılımcı firmalardan da olumlu dönüşler aldık. Sosyal medya, görsel ve yazılı basın aracılığı ile dünya genelinde fuarımızın tanıtımını yaptık. Bunun karşılığı olarak da çalışmadığımız bazı ülkelerden de ziyaretçilerin geldiğini gözlemledik. Kayseri mobilyasının gücünü tüm dünyaya gösterme şansını yakalamış olduk” diye konuştu.

“Hep birlikte mobilya pazarına yön vermeliyiz”

Oturma odasından köşe takımlarına, yatak odasından genç odasına, yemek odasından tamamlayıcı mobilya ve plazma ünitelerine kadar geniş bir ürün gamlarının bulunduğunu duyuran Haluk Aras, “Ürünlerini 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kayseri, mobilya pazarında yurt içi ve dışında belirli pazarlarda söz sahibi. Fuar, Kayseri’nin profesyonel anlamdaki ilk fuarı. Fuarda bir çok Kayseri markası yer aldı. Biz de Kilim, olarak hem Kayserimize hem de mobilya pazarına destek vermek için bulunuyoruz. Bugün baktığımızda ilk on markanın en az altısı Kayseri kökenlidir. Bu gücü hep birlikte oluşturarak, mobilya pazarına yön vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Fuar bizim için verimli geçti

Firma olarak 4 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini bildiren Ethem Demir, “Firmamız ve ülkemiz adına dış ticaretimizi artırmak için fuarları çok önemsiyoruz. Kayseri fuarını bu şekilde açıkçası beklemiyorduk. İstanbul fuarları gibi olmuş, güzel bir çalışma yapılmış. Fuara gelen bayilerimize ve müşterilerimize bilgiler verdik ve bunların da olumlu dönüşler aldık. Görüşmelerimiz doğrultusunda Almanya ve İran ile ciddi anlaşmalar yaptık. Rusya ile de bir görüşme sağladık. Devletimizin bizi desteklemesini yani gümrükleme, vize ve ticaret konularında bizim yolumuzu açmalarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz

Kayseri’nin profosyonel anlamdaki ilk fuarı olduğuna dikkat çeken Şahin Alparslan, “Fuarın diğer bölümleri de yapılınca daha da iyi olacak. Katılımcı ve ziyaretçi sayısı bakımından fuar güzel geçti. Bu fuarla birlikte iki ülkeyle anlaşma yaptık. Kendimizi geliştirdiğimiz sürece ve katma değerli yüksek ürünler ürettikçe sektörümüz daha da gelişecek ve olumlu sonuçlarını göreceğiz” dedi.

Fuar alanının OSB içerisinde olması çok mantıklı

Fuar alanının büyümesinin önemli olduğunu söyleyen Nuri Asker, “Firma olarak CNR ve İstanbul fuarlarına da katılıyoruz. Kayseri fuarı da en az onlar kadar güzel oldu. Fuar bizim için gayet iyi geçti yurt içinden ve dışından gelen müşterilerimizle anlaşmalar yaptık. Fuar alanının Organize Sanayi Bölgesi’nde olması çok mantıklı. Yani gelen müşteriler fabrikalarımızı da görme şansı elde ettiler. Kayseri’nin mobilya gücü çok etkili. Fuar alanının genişletilmesi katılım açısında daha iyi olacaktır. Fabrikasyon ve üretim anlamında mobilyanın başkentiyiz” dedi.


Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,210 µs