En Sıcak Konular

GSO ve İSO karşılıklı bilgi ve deneyimlerini paylaşacak

22 Ekim 2019 08:38 tsi
GSO ve İSO karşılıklı bilgi ve deneyimlerini paylaşacak İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iki il arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için protokol imzalandı. İşbirliği ile her iki odanın verdiği ürün ve hizmetlere yönelik karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak.

GSO ve İSO karşılıklı bilgi ve deneyimlerini paylaşacak

DÜNYA 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iki il arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için protokol imzalandı. İşbirliği ile her iki odanın verdiği ürün ve hizmetlere yönelik karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak.

İSO ve GSO arasında imzalanan işbirliği protokolü, odaların kanunla vermekle yükümlü oldukları belgelendirme hizmetlerinin yanı sıra, eğitim, araştırma, bilgilendirme, danışmanlık ve yayın hizmetlerini de kapsıyor. Ayrıca nitelikli işgücü için genel eğitim ve mesleki eğitim boyutunda stratejik iş birliği, odaların bölgelerine yönelik ekonomik, ticari ve sınai bilgileri imkanları çerçevesinde temin ederek birbirleriyle paylaşmaları, düzenledikleri eğitim, kongre gibi etkinliklerin içeriğinin hazırlanması, organizasyonuna yönelik bilgi ve deneyimlerini birbirlerine aktarılacak. Bunun yanı sıra ekonomi, ticaret ve sanayiye yönelik hazırladıkları araştırmalara ilişkin deneyimlerini birbirleriyle paylaşılacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Ekim ayı Meclis Toplantısı, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile GSO, İSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda İstanbul ve Gaziantep’teki yatırım fırsatları, yürütülen çalışmalar ve hali hazırda mevcut sorunların çözümleri değerlendirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

KONUKOĞLU: ÜLKEMİZ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI GÖSTERİRİZ

Türkiye’nin sanayisine öncülük eden iki sanayi odası olarak bir arada bulunduklarını kaydeden GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “İstanbul Türkiye’nin öncüsü, Gaziantep de Anadolu’nun öncüsü olan şehirler ve hepimiz ülkemiz için mücadele ediyoruz” dedi. Türkiye’nin her alanda gelişip büyüyebilmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini belirten Konukoğlu, “Ordumuzun ve milletimizin arkasındayız, bize düşen her görevde yanlarındayız. Millet olarak asker doğduk. Kimimiz sanayinin, ticaretin, kimimiz ordumuzun askeriyiz. Ülkemizin ileri gidebilmesi için her türlü fedakarlığı gösteririz” diye konuştu. Hiç bir terör örgütüne asla fırsat vermeyeceklerini bildiren Konukoğlu, sanayiciler olarak gençleri terör örgütlerinin elinden kurtarmak için daha çok çalışıp, daha çok üretip, daha çok yatırım yapacaklarını söyledi.

COŞKUN: SANAYİSİZ KALKINMA OLMAZ

Gaziantep Sanayi Odası’nın kuruluşunda bugüne kadar göstermiş olduğu başarıların önemli olduğunu ifade eden 58 ve 59’uncu Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, GSO’nun 30. kuruluş yılında beraber olabilme mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. GSO’nun kuruluşunda kurucu başkan olan, Gaziantep’in ve ülkemizin sanayileşmesinde öncü, örnek sanayici merhum Sani Konukoğlu’nu rahmetle andığını bildiren Coşkun, “GSO’nun başarısını gördükten sonra doğru olanda ısrar etmek gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Emeği geçenleri, Gaziantep’in gelişmesine, ülkemizin gelişmesine katkıda bulunanları şükranla anıyorum. Sanayiyi ihmal etmemek lazım, sanayisiz kalkınma olmaz” diye konuştu.

ÜNVERDİ: ABD'YE İHRACATIMIZ BU YIL YÜZDE 20.9 ARTTI

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de, İstanbul ve Gaziantep’in Türkiye sanayisinin lokomotifi iki şehri olduğunu belirtti. Gaziantep’te yapılan üretim ve şehrin sanayisi hakkında da bilgiler veren Ünverdi, “Şehirde teknolojiyi de kullanarak, katma değerli üretim yapmaya gayret ediyoruz. Ortadoğu’ya açılan kapı konumunda olan şehrimiz, barındırdığı potansiyel ile öncü şehir olmayı sürdürüyor. 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2019 Ocak-Eylül döneminde, en fazla ihracat yaptığımız ülke Irak oldu. Aynı dönemde en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke ABD, ABD’ye ihracatımız bu sene Ocak-Eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20.9 arttı.”

Bölgede yaşanan sorunlara rağmen, 3 yılda 3 milyar dolar sanayi yatırımı yaptıklarını ve 150 işletmenin faaliyete geçtiğine dikkat çeken Ünverdi, 2018 yılında 7 milyar dolar ihracat, 5 milyar dolar ithalat yaptıklarını dile getirdi. Bu yıl sonunda 7 milyar 500 milyon dolar ihracat hedefleri olduğuna dikkati çeken Ünverdi, “6 tane organize sanayi bölgemiz var ve iki yeni OSB’nin kuruluş çalışmaları devam ediyor. Ayakkabı İhtisas OSB’si ve bir ilk olarak Gaziantep ve Kilis arasında 45 milyon metrekare alana iki il tarafından Polateli-Şahinbey OSB’yi kuruyoruz. Suriye’de sular durulup, yeniden inşası başladığında Gaziantep etkin rol üstlenecek. Bugün buraya yatırım yapanlar kazanacak” dedi.

Sanayicilere Gaziantep’in avantajlarından bahsederek, yatırım çağrısında bulunan Ünverdi, GSO ve İSO arasında yapılan işbirliği protokolünün önemine dikkat çekerek, “İstanbul sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli üretim ve ticaret merkezlerinin başında geliyor. Bunda da İstanbul Sanayi Odamız çok büyük rol üstleniyor. Vizyonları, projeleri ve temsil noktasındaki başarıları ile ülkemize değer katıyorlar. İki odanın işbirliği ile ülke sanayimizin gücüne güç katacak” şeklinde konuştu.


Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,490 µs