En Sıcak Konular

İl değil ilçe bazında teşvik modeli gelsin

4 Kasım 2019 09:01 tsi
İl değil ilçe bazında teşvik modeli gelsin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'de teşviklerin il bazında değil sektörel ve ilçe bazlı verilmesi gerektiğini söyledi.

İl değil ilçe bazında teşvik modeli gelsin

YENİŞAFAK 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'de teşviklerin il bazında değil sektörel ve ilçe bazlı verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yöntem sayesinde kentlere olan göçün de önüne geçileceğini vurgulayan Kıvanç, "İlçelere teşvikleri fazla verirsek, çalışanlar insanlar yerinde kalır. Üretim de olur, onlar daha iyi yaşarlar, müreffeh olur. Şehirlere gelenlerin çoğu asgari ücretle geçinmek zorunda kalıyor. Oysaki teşivikler sayesinde bölgesinde kalsa hayataını daha rahat sürdürür" dedi.

PAMUK HASADI YETERSİZ
Sanayi Bakanlığı'nın da bu modele sıcak baktığını belirten Kıvanç, ilçelerin artan cazibesi sayesinde yerel istihdamın da artacağını dile getirdi. Mardin Midyat örneğini de veren Kıvanç, "Bu ilçemizde 60 tane tekstil atölyesi açılmış. 12 bin kişi istihdam edilmiş. Midyat güllük gülistanlık olmuş" diye konuştu. Adana ve çevresinde bu yıl pamuk hasadının yetersiz olduğunu belirten Kıvanç şu riske dikkat çekti: "Pamuk bu yıl kötü. Pamuk hasadı yüzde 50 kötü. 500 kilo pamuk alanlar bu sene 250 kilo pamuk alabiliyor. Hasat olmadı."

GENÇ TASARIMCI SEKTÖRE TAZE KAN
ATHİB bünyesinde faaliyet gösteren firmaların tasarım kapasitelerinin yükseltilmesi ve katma değerli üretimin arttırılması, genç tasarımcıların sektöre kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışmanın önemine de değinen Kıvanç, bu etkinlik sayesinde 700'den fazla tasarımcının sektöre kazandırıldığını ve bazılarının da kendi işlerini kurduklarını söyledi.


Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,936 µs