En Sıcak Konular

5 yılda 10 kat büyüdü

5 Kasım 2019 08:24 tsi
5 yılda 10 kat büyüdü Türkiye pazarına 2013 yılında şirket satın alarak giren Fransız Atalian Global Services, 10 kat büyüdü. Bu yıl ciro hedefini 360 milyon TL’ye yükselten şirket, gelecek 5 yıl içinde pazar lideri olmayı hedefliyor.

5 yılda 10 kat büyüdü

DÜNYA 

Türkiye pazarına 2013 yılında şirket satın alarak giren Fransız Atalian Global Services, 10 kat büyüdü. Bu yıl ciro hedefini 360 milyon TL’ye yükselten şirket, gelecek 5 yıl içinde pazar lideri olmayı hedefliyor.

Dünyada 30 ülkede ve 125 binden fazla çalışanıyla entegre tesis yönetimi alanında hizmet veren Fransız Atalian Global Services, Türkiye pazarına girdiği 2013 yılından bu yana 10 kat büyüdü. Atalian Türkiye, bu büyümeyle Avrupa’da en hızlı büyüyen ülke konumuna gelirken, 5 yıl içinde Türkiye’nin en büyük entegre tesis yönetimi firması olmayı hedefliyor.

Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi veren Atalian Türkiye CEO’su H. Barış Ünalp, dünyada özel sektör ve kamudaki müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte çözümler geliştiren şirketlerinin, 2013 yılında tesis yönetimi, temizlik, güvenlik ve peyzaj alanlarında 30 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan Artem Tesis Yönetimi’ne ortak olarak Türkiye pazarına giriş yaptığını söyledi. Ünalp, takip eden yıllarda ise sırasıyla, Etkin Servis Hizmetleri AŞ‘nin satın alınması, Ekol ile ortaklık, Idetek ve EVD Enerji Yönetimi ve Danışmanlık’ın katılımıyla birlikte

Atalian Global Services, teknik hizmetler alanında Türkiye piyasasında çok önemli bir konuma gelerek hizmet sahasını daha da genişlettiğini kaydetti.

Bu yıl hedef 360 milyon TL ciro

2018 yılında yaklaşık 300 milyon TL ciro sağladıklarını, 2019 yılsonu için ciro hedeflerinin ise 360 milyon TL olduğunu belirten Ünalp, “Bu büyümeyi özellikle dış finansman ihtiyacı olmaksızın sağlıyoruz. Artan verimliliğimizle birlikte kendi dinamiklerimiz ile döviz girdisi ve ülkeye sermaye akışı yönlendirerek Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz. Hem kendi şirketimizin finansal yönetimini başarıyla yürüttük, hem de yerel ölçekte sektöre ve global ölçekte ülke ekonomisine katkı sağladık” dedi. Türkiye’ye 2013’de şirket satın almalarıyla girdiklerini ve 2013- 2016 arasında dört tane yerli firmayı satın aldıklarını ve Atalian bünyesine entegre ettiklerini kaydeden Ünalp şöyle konuştu: “Sektöre çok hızlı bir giriş yaparken satın almalar ve aynı zamanda organik büyümeyle de çok hızlı bir gelişme süreci yaşadık. Türkiye’de 2013 sonrası şirket satın alma operasyonlarına başladığımız güne göre on kat büyüdük. Bu büyüme hızı bizi kendi bölgemiz olan Avrupa’da en hızlı büyüyen ülke konumuna getirdi. Önümüzdeki beş yıl içinde hedefimiz kendi seçeceğimiz stratejik alanlarda Türkiye’nin en büyük entegre tesis yönetimi firması olmak.”

5 bin kişiye istihdam sağlıyor

Türkiye’de 5 bini aşkın kişiye istihdam sağladıklarımı ve çalışanlarının yüzde 28’inin kadınlardan oluştuğunu aktaran Ünalp, yılbaşında ortaya koydukları hedefler, elde ettikleri başarı ve verimli performans ile Atalian World Wide Ownership (uluslararası aidiyetlik) ödülünü aldıklarını kaydetti.

TESİS YÖNETİMİNDE AKADEMİK UZMANLAŞMA SAĞLANMALI

H. Barış Ünalp, Türkiye’de 1990’lı yıllarda yapılmaya başlanan yüksek yapılarla birlikte ortaya çıkan profesyonel anlamda bina ve tesis yönetiminin bugün Türkiye’de en çok istihdam yaratan ve neredeyse bütün ticari, endüstriyel ve konaklama amaçlı binalarda gereksinim duyulan bir alan haline geldiğini söyledi. Daha sonra ise şehirlerde dev alışveriş merkezleri, plazalar, hastaneler, market zincirlerinin birbiri ardına yükselmesi ve sanayi bölgelerinde fabrikalar, turizm bölgelerinde de lüks otellerin inşaatı ile birlikte pazarın büyüdüğünü aktaran Ünalp, “Dünyadaki örneklerine ve gelişimine baktığımızda henüz yolun başında olduğumuzu söyleyebiliriz. Dünyada çok geniş bir hizmet ağıyla ile entegre tesis yönetimi hedeflenirken ülkemizde bu alanlar temizlik, güvenlik, kısmen teknik servis ve diğer hizmetlerle sınırlandırılmış durumda. Örneğin tesis yönetimi konusunda Türkiye’de yurtdışında olduğu gibi akademik uzmanlaşma olanağı çok yaygın değil. Böyle bir olanak sağlanırsa tesis yönetiminde teori ve uygulamanın birleşmesi, profesyonellik anlamında kesinlikle sektöre değer katacaktır” diye konuştu.


Bu haber 1,418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,523 µs