En Sıcak Konular

“Passolig’den 20 milyon TL kazanıyoruz”

13 Kasım 2019 09:13 tsi
“Passolig’den 20 milyon TL kazanıyoruz” Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer Passolig kazançlarına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“Passolig’den 20 milyon TL kazanıyoruz”

DÜNYA 

Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer Passolig kazançlarına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türkiye’de futbol ekonomisine yönelik önemli kaynaklar arasında yer alan EkoLig’in 2017/2018 sezonunu konu u alan 4. sayısı kamuoyu ile paylaşıldı. . Aktif Bank tarafından hazırlanan raporun lansmanında konuşan Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, Passolig’den elde ettikleri yıllık kazancı da açıkladı. Aktif Bank’ın Passolig kazançlarına yönelik öne sürülen n yüksek meblağların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Sümer, “4,6 milyon Passolig kartının her birinden yılda 50 TL ücret aldığımız varsayılarak; yılda 230 milyon para kazandığımız yazılıyor. Ancak işin aslı hiç de öyle değil” ifadelerini kullandı.

Her yıl ortalama 800 bin yeni kart sattıklarını, 800 bin kartın da yenilendiğini aktaran Sümer şöyle devam etti:

“Seyircilerden aldığımız kart ücreti en düşük 27,5 lira, en yüksek 48,5 lira. Hesap kolaylığı olsun diye 50 TL aldığımızı düşünelim. 1 milyon 600 bin kart dikkate alındığında yıllık kart nedeniyle tahsilatımız 80 milyon liraya tekabül ediyor. Bunun 40 milyon lirası kart satışları oranında kulüplere dağıtılıyor. Kalan 40 milyon liranın, 5 milyon lirası kart üretim maliyeti, 15 milyon lirası da çağrı merkezi ve gişe işletme giderlerini oluşturuyor. Yani, Aktif Bank’ın Passolig ekonomisinden kazancı yılda yaklaşık 20 milyon TL.”

Aktif Bank’ın Passolig sistemine girişte 150 milyon dolarlık bir maliyet ödediğini de hatırlatan Sümer, “Bu durumda Aktif Bank, 150 milyon dolar yatırım yaptığı Passolig sisteminden yılda yaklaşık 20 milyon TL gelir elde ediyor” dedi.

"Kulüpler 2 yıllık süreci iyi değerlendirmeli"

Borçlarını yapılandıran kulüplerin, geri ödeme sürecine yönelik sorulan bir soruya dda yanıt veren AkAktififBBankkGGenel l Müdürü Serdar Sümer, kulüplerin yapılandırma anlaşmasında kendilerine tanınan 2 yıllık anapara ödemesiz süreci iyi değerlendirmeleri gerektiğini hatırlattı.

Yapılandırmadan ilk kazanan tarafın kulüpler olduğunu ifade eden Sümer, “Bu süreç bankalar lehine olan bir durum değil. Kendi açımızdan bakacak olursak; 2 yılda tahsil edebileceğimiz alacaklarımızı 5 yıla ötelemiş olduk. Burada 2 yıl anapara ödemesiz dönem çok önemli. Eğer belirtilen kurguya uygun olarak bu süreçte ayaklar yorgana göre uzatılmazsa, sorunlar daha büyük hale gelir ve yeni bir yapılandırma kaçınılmaz olur” dedi.


Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,819 µs