En Sıcak Konular

Kırgızistan’dan Türk sanayicilere yatırım çağrısı

26 Kasım 2019 09:31 tsi
Kırgızistan’dan Türk sanayicilere yatırım çağrısı OSTİM benzeri yapıların Kırgızistan’da kurulmasını düşündüklerini belirten Kırgızistan Birinci Başkan Yardımcısı Kubatek Boronov, Kırgızistan hükümetinin, işbirliği için hazır olduğunu vurguladı.

Kırgızistan’dan Türk sanayicilere yatırım çağrısı

DÜNYA 

OSTİM benzeri yapıların Kırgızistan’da kurulmasını düşündüklerini belirten Kırgızistan Birinci Başkan Yardımcısı Kubatek Boronov, Kırgızistan hükümetinin, işbirliği için hazır olduğunu vurguladı.

Türkiye’de temaslarda bulunan Kırgızistan Birinci Başkan Yardımcısı Kubatek Boronov, OSTİM OSB’de işadamlarıyla buluştu. Beraberinde sağlık, yatırım, tarım, ekonomi bakanlıkları temsilcileri de bulunan Boronov, Türk sanayicilere ülkelerinde yatırım yapma çağrısında bulundu. OSTİM benzeri yapıların Kırgızistan’da kurulmasını düşündüklerini belirten Boronov, “Üst düzey ziyaret düzenlemeye hazırız. Kırgızistan hükümeti, sizlerle iş birliği noktasında her alanda ne gerekiyorsa yapmaya hazır. OSTİM OSB’ye üye olan işletmelerin şubelerini Kırgızistan’a açılmasını da sağlayalım. Çünkü Kırgızistan, Avrasya Ekonomik Birliği’ne üyedir ve ülkemizde üretilen ürünlerin Avrasya ülkelerine satılmasında hiçbir sıkıntı yoktur” dedi.

Serbest ticarete konu ürün sayısının 6 bin dolayında olduğunu belirten Boronov “Eğer Türkiye’den kendi şubesini Kırgızistan’a taşımak, orada çalışmalarını devam ettirmek isteyen şirketleriniz varsa onların da gelmesi söz konusu olur. Çünkü onlara da bütün olanakları ve şartları sağlamaya hazırız. Bizim niyetimiz, yatırımcıları Kırgızistan’a davet etmek. Hükümet adına yüksek düzeyde, yurtdışından gelen yatırımcıların güvenliğini sağlamaya her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

“Kırgızistan için özel bir büro açabiliriz”

OSTİM Başkanı Orhan Aydın, “OSTİM’i bir bütün olarak ele aldığımızda Türkiye’nin en büyük fabrikası gibi düşünebiliriz burayı. OSTİM kendi içinde bir sanayi şehri; bir bölgenin, ülkenin kalkınması için önemli bir örnek” dedi. Aydın, Türkçe konuşan ülkeler için bir ofis kurduklarını, talep etmesi halinde Kırgızistan için de özel bir büro açabileceklerini söyledi. Aydın, “Kazakistan’ın Çimkent Bölgesi’yle bir ofis açtık. Buraya da bir Manas Ofisi açmalıyız. Sizin için yapmamız gereken ne varsa OSTİM OSB olarak yapacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Bu yıl OSTİM’i ziyaret eden Kırgız heyetlerinin sayısının fazla olduğuna işaret eden Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev da “İlk olarak OSTİM’e Kırgızistan Yatırım Ajansı’ndan ziyarete geldiler. Büyükelçi olarak ben ziyaret ettim. Son olarak ekonomi alanlarında iş birliği yapmak için bizim Başbakan birinci yardımcımız buraya geldi. OSTİM Başkanı Orhan Aydın’ın Manas Ofisi teklifi için teşekkür ediyorum. Burada bir ofis açılırsa Kırgızistan’dan gelecek iş adamlarımızla buradaki iş adamları arasındaki iş birliği artacaktır” dedi.


Bu haber 1,227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,057 µs