En Sıcak Konular

MNG’den Ukrayna’nın güneşine enerji yatırımı

27 Kasım 2019 09:15 tsi
MNG’den Ukrayna’nın güneşine enerji yatırımı Geçtiğimiz hafta kredilerinde yeniden yapılanmaya giden İstanbul Havalimanı projesinde yer alan MNG Holding, Ukrayna’nın Zhytomyr Bölgesi’nde güneş santrali inşa edecek.

MNG’den Ukrayna’nın güneşine enerji yatırımı

DÜNYA 

Geçtiğimiz hafta kredilerinde yeniden yapılanmaya giden İstanbul Havalimanı projesinde yer alan MNG Holding, Ukrayna’nın Zhytomyr Bölgesi’nde güneş santrali inşa edecek.

Karadeniz’in iki kıyısı; Ukrayna ve Türkiye arasında siyasette olduğu gibi ticarette de işbirliği giderek güçleniyor. Ukrayna’da ekonomiye yön veren Türk profesyonelleri kadar, Türk şirketlerinin yatırımı giderek daha fazla önem kazanıyor.

Turizmden savunmaya, inşaattan lojistiğe hemen hemen her alanda Türk iş dünyasının yaptığı yatırımlar ülke gündeminde en fazla konuşulan konuların başında. Özellikle enerji bu alanda en büyük paya sahip. Yenilenebilir enerji kaynaklarını daha güçlü kullanma kararı alan Ukrayna’nın temiz enerjisine Türkler damga vuruyor. Koç Holding’in de listeye aldığı bu alana son giren ise MNG Holding oldu.

Geçtiğimiz hafta kredilerinde yeniden yapılanmaya giden İstanbul Havalimanı projesinde yer alan MNG Holding, Ukrayna’nın Zhytomyr Bölgesi’nde güneş santrali inşa edecek. Zhytomyr Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Zhytomyr Valisi Vitaliy Bunechko, güneş enerjisi santralinin inşa edilmesi konusunda Türk MNG şirketi ile işbirliği anlaşması imzaladı” denildi.

29 milyon liraya mal olacak

İşadamı Mehmet Nazif Günal’ın şirketi MNG Holding’in Ukrayna’da yapacağı güneş santrali 29 milyon liraya mal olacak. 2020’de başlayacak 5 MW’lık santral, ilk etapta 20 kişiye istihdam sağlayacak.

Ukrayna’da rüzgar ve güneşe dayalı santral projelerine Türk iş dünyasının ilgisi biliniyor. Türk şirketi Atlas Global Energy LLC, ülkenin batısında bulunan Polonya sınırındaki Lviv kentinde rüzgar santrali inşaa etmek için görüşmelerini tamamladı.

Projenin ilk etabı 20 MW gücünde ve 20 milyon euroluk bir yatırımı öngörüyor. Bu anlaşmayı da Lviv Bölgesel İdare Başkan Vekili Rostyslav Zamlinsky ile Atlas Global Energy LLC’nin kurucusu Enis Fakioğlu duyurmuştu. Proje önümüzdeki yıllarda 50 MW’lık bir güce ve 50 milyon euroluk bir bütçeye ulaşacak.

En önemli proje Güriş'ten 

Türk şirketi Emsolt Investments, Hmelnitskiy bölgesinde 11 MW’lık proje için adım atarken, Ukrayna’nın Nikopol bölgesindeki Starozavodskoye köyü yakınlarında Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santrallerinden biri olan ERL Solar ve VERGO Enerji Sistemleri’nin projesi hayata geçmişti. Türk şirketi Güriş Holding’in Ukrayna’daki ilk yatırımı olan OVID Rüzgar Enerji Santrali, 30 MW’lık güce sahip. Yılda toplam 118 milyon kWs elektrik üretecek ve 32 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak santral, Odesa Oblastı’nda yer alıyor.


Bu haber 1,072 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,932 µs