En Sıcak Konular

Koronavirüs, 420 milyar dolar götürdü

3 Şubat 2020 09:24 tsi
Koronavirüs, 420 milyar dolar götürdü Koronovirüs salgını Çin hisse senedi piyasasından 420 milyar dolar götürdü. Çin borsaları virüs nedeniyle uzatılan tatil dönüşü yüzde 10'lara yakın kayıpları gördü.

Koronavirüs, 420 milyar dolar götürdü

DÜNYA 

Koronovirüs salgını Çin hisse senedi piyasasından 420 milyar dolar götürdü. Çin borsaları virüs nedeniyle uzatılan tatil dönüşü yüzde 10'lara yakın kayıpları gördü.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgınının ekonomiye yapacağı negatif etkinin yarattığı endişe, uzun Çin Yeni Yılı tatilinden dönen Çin hisse senedi piyasalarında 420 milyar dolar değer kaybına yol açtı.

Çin piyasaları ve 23 Ocak’tan bu yana kapalıydı. Dünya genelinde piyasalarda günlerdir devam eden koronavirüs tedirginliği bugün itibarıyla Çin piyasalarına da yansıdı.

Shanghay Bileşik Endeksi, uzun tatil sonrası ilk iş gününde 2716,6978 puanı gördü. Endeks şu sıralarda yüzde 7,83 kayıpla 2743,5279 puandan işlem görüyor.

Shanghay'da bakır fiyatı yüzde 7, alüminyum, çinko ve kurşun fiyatı da yüzde 4'ten fazla geriledi.

Çin Merkez Bankası'ndan piyasalara 173,8 milyar dolar

Hisse senetlerinde ve ekonomik düzende yaşanabilecek olan virüs kaynaklı kayıpların önüne geçmeyi amaçlayan Çin Merkez Bankası, hafta sonunda piyasalara 1.2 trilyon yuan (173.8 milyar dolar) likidite sağlayacağını açıklamıştı. Piyasalara enjekte edilecek olan 1,2 trilyon yuan da piyasaların sert düşüşler yaşamasına engel olmadı. 

Yatırımcılar geçen cuma açılması planlanan ama açılışı iki gün daha hükümet tarafından ertelenen Çin piyasalarında hayli volatil bir işlem günü olmasını bekliyordu. 

Çin Merkez Bankası’nın web sitesinde pazar günü yayınlanan açıklamada bankacılık sistemine sağlananan toplam likiditenin bu likidite hamlesi sonrası geçen yılın aynı dönemine göre 900 milyar yuan (yaklaşık 130 milyar dolar) daha fazla olacağı belirtildi. Reuters’ın merkez bankasının resmi verilerinden yaptığı hesaplamaya göre piyasaya 150 milyar yuan (21.6 milyar dolar) daha net nakit likidite enjekte edilecek.


Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,989 µs