En Sıcak Konular

Bakan Albayrak'tan sigorta sektörüne pozitif ayrımcılık sözü

7 Şubat 2020 11:27 tsi
Sigorta sektörü ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve sektörün gündemindeki konuları ele alan Bakan Albayrak, sigortanın finans piyasaları içerisindeki payını artırmak için pozitif ayrımcılık sözü verdi.

Bakan Albayrak'tan sigorta sektörüne pozitif ayrımcılık sözü

DÜNYA 

Sigorta sektörü ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve sektörün gündemindeki konuları ele alan Bakan Albayrak, sigortanın finans piyasaları içerisindeki payını artırmak için pozitif ayrımcılık sözü verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün sigorta sektörü temsilcileriyle geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Sektör için yeni hedeflerin de konduğu toplantıda Bakan Albayrak'ın sektörü büyütmek için pozitif ayrımcılık yapacağını söylemesi sigortacılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, finans politikaları açısından önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği yetkilileriyle bir araya geldiklerini ve sektörün gündemindeki konuları ele aldıklarını belirten Bakan Albayrak, "Yeni değişim dönemi, sektörün finans sistemimiz içindeki payını artıracağımız bir dönem olacak" ifadesini kullandı.

Buluşma ile ilgili DÜNYA'ya açıklamada bulunan sigorta sektörü temsilcileri, "Toplantı bizim için olumluydu ve çok iyi geçti. Sektörümüzde yeni hedefler kondu. Sigortanın finans sektörü içerisindeki payını büyüteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda yer alan bir başka sektör temsilcisi ise, "Sektörün sorunlarından bahsettik. Hem Yeni Ekonomik Plan (YEP) hem de Cumhurbaşkanlığı Stratejik Plan'ında sektörümüze yer verilmesinin stratejik önemde olduğunu belirterek bunun için teşekkür ettik" dedi.

Görüşmede yer alan bir diğer sektör temsilcisi de Bakan Albayrak'ın sektör için son zamanlarda gerçekleştirilen yasal düzenlemelerden bahsederek, sektörü destekleyeceğini ve pozitif ayrımcılık yapacağını söylediğini bildirdi. Bakan, 'stratejik olarak sektöre verdiği değeri anlattı' ifadesini kullandı.

Bakan'ın dünyada finansal istikrar için sigorta sektörünün kritik önem taşıdığını söylediğini belirten temsilci, "Bakan, buna karşın sektörün aldığı pozisyonun Türkiye'de de yeterli olmadığını vurgulayıp, sektörün önden koşarak pozisyon alması, daha farklı ürünlerle piyasada yer almasını istedi" dedi.

SDDK atamaları Külliye'de imza bekliyor

Bakan Albayrak'ın toplantıda aktardığı bir diğer konu da Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'yla (SDDK) ilgili son gelişmeler oldu.

Bilindiği üzere, sigorta sektörünün kurulması için yıllardır uğraş verdiği SDDK’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak, SDDK ile ilgili atamalar henüz yapılmadı. Bakan Albayrak, bu atamaların Külliye'de imza beklediği bilgisini paylaşarak, bunun hızlandırılması için çalışacağını aktardı.  



Bu haber 1,392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,368 µs