En Sıcak Konular

Avrupa; Afrika ve Ortadoğu'ya yatırım için Türkiye'yi istiyor

19 Şubat 2020 09:05 tsi
Avrupa; Afrika ve Ortadoğu'ya yatırım için Türkiye'yi istiyor DEİK Başkanı Nail Olpak, özellikle Almanya, Fransa, Japonya ve Macaristan gibi ülkelerin Afrika ve Ortadoğu'da yatırım konusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini vurguladı.

Avrupa; Afrika ve Ortadoğu'ya yatırım için Türkiye'yi istiyor

DÜNYA 

DEİK Başkanı Nail Olpak, özellikle Almanya, Fransa, Japonya ve Macaristan gibi ülkelerin Afrika ve Ortadoğu'da yatırım konusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini vurguladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Almanya, Fransa, Japonya ve Macaristan gibi ülkelerin Afrika ve Ortadoğu gibi üçüncü dünya ülkelerinde yatırım için Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini vurguladı. Olpak, hızlı karar alma, kalite, fiyat avantajı ve o bölgelerde Türkiye’nin kredibilitesinin yüksek olmasının Türkiye’yi öne çıkardığını ifade etti.

DEİK tarafından, 'Ticari diplomasi' misyonu doğrultusunda başlatılan 'DEİK ile Ticari Diplomasi Yolculuğu' buluşmalarının ilki Bursa’da yapıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe DEİK Başkanı Olpak’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye- Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young ile çok sayıda iş insanı katıldı. Panelde konuşan DEİK Başkanı Nail Olpak, “Bu ülkeler bizim bu özelliklerimizi bildikleri için ortak çalışmak istiyorlar. Bu noktada bizim birinci hedefimiz ticaret ve yatırımları artırmak. İkinci hedefimiz etkinliğimizi artırmak istediğimiz ülkelerde lobi faaliyetlerimizi hızlandırmak” dedi. Dünya üzerinde çok geniş bir diasporamız olduğunu belirten Olpak, şunları söyledi:

“146 iş konseyimiz ile bu yapıyı değerlendirmeyi hedefliyoruz. Burada sadece ticari diplomasi temelinde bir ilişki ağından bahsetmiyoruz aslında pek çok coğrafyada kurduğumuz güçlü bağlar ve hatta gönül köprülerinden söz ediyoruz.”

"IoT pazarı 15 trilyon dolar yatırım çekecek"

Etkinliğin açılışında konuşan DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye- Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young, konsey olarak özellikle Ortadoğu ve Afrika’ya odaklandıklarını, Türk ve Alman şirketlerinin buralarda işbirliğine giderek ticaret hacmini artırması yönünde çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Ayrıca Almanya’da çeşitli nedenlerden dolayı kapanma durumuna gelen çok sayıda şirketin Türk girişimciler tarafından satın alınabileceğini de kaydeden Young, “Özelikle Afrika ve Ortadoğu gündemde. Türk ve Alman şirketleri bir araya gelip söz konusu kıtalarda ortak iş yapabilir” dedi. 2030’da 8.5 milyarlık nüfusun 5.2 milyarının orta gelirde olacağını belirterek dünyanın toplam orta gelir grubunun üçte ikisinin Asya bölgesinde oluşacağına vurgu yapan Young, “Bu nedenle Türkiye olarak dışarıda çok daha aktif olmamız gerekiyor. İhracata yönelerek özellikle üçüncü ülkelerde işbirlikleriyle faaliyetler göstermemiz gerekiyor” diye konuştu. Steven Young ayrıca, 2020’de IoT (Nesnelerin İnterneti) pazarının 250 milyar dolara ulaşacağını, 55 milyar adet akıllı cihazın birbirine bağlı olacağını ve sektörün 15 trilyon dolarlık yatırım çekeceğini vurguladı.

 



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,996 µs