En Sıcak Konular

MESS’ten 130 bin çalışana tamamlayıcı sağlık sigortası

21 Nisan 2020 09:14 tsi
MESS’ten 130 bin çalışana tamamlayıcı sağlık sigortası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, üye işyerlerindeki 130 bin çalışan için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlıyor. Uygulama, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sağlık sigortası poliçesi olma özelliğini de taşıyor.

MESS’ten 130 bin çalışana tamamlayıcı sağlık sigortası

DÜNYA

Metal sanayiinde faaliyet gösteren 241 şirketi temsil eden MESS, üye işyerlerindeki toplu iş sözleşmesi kapsamında yer alan 130 bin çalışan için, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlıyor. Piyasa değeri 120 milyon TL olan poliçe, Türkiye’nin en büyük sağlık sigortası poliçesi olma özelliğini taşıyor. Çalışanların 600’den fazla sağlık kurumunda tedavi olmasını sağlayan sağlık sigortası poliçesi; piyasada benzeri olmayan bir kapsam da sunuyor.

Türkiye genelinde 600’den fazla sağlık kurumunda tedavi imkânı sunan MESS Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın ülkenin en büyük poliçesi olduğuna dikkat çeken MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Hiçbir şey insan hayatından, insan sağlığından daha değerli değil. Değişmesi asla söz konusu olmayan bu anlayışımızla, ‘Hastalıkta ve Sağlıkta MESS Yanında’ dedik ve MESS Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı uygulamaya koyduk” dedi.

“Geleneksel sendikacılık anlayışını geride bıraktık”

Akkol, bu girişimlerinin “yeni nesil sendikacılık” vizyonlarının bir yansıması olduğunu ifade etti. Geleneksel sendikacılık anlayışını geride bıraktıklarını belirten Akkol, şunları söyledi: “MESS çatısı altında üye işyerlerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve topluma katma değer sağlama hedefiyle her zamankinden daha fazla faaliyet yürüttüğümüz bir dönemdeyiz. Çalışanların refahını artıran projelerle hem onların hem ailelerinin hayatına dokunmayı önemsiyoruz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını da bu bakış açısıyla hayata geçirdik. Toplu iş sözleşmesi kapsamındaki çalışanlara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlayan ilk ve tek işveren sendikasıyız. Tamamlayıcı Sağlık Sigortamız kapsamında bugüne kadar 14 binden fazla ameliyat ve 800 bine yakın tedavi hizmeti gerçekleşti. Çalışma arkadaşlarımız toplamda 160 milyon liranın üzerinde sağlık hizmeti aldı.” 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,177 µs