En Sıcak Konular

Mali müşavirler desteklenmeli

28 Nisan 2020 21:40 tsi
Mali müşavirler desteklenmeli Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı Emre Kartaloğlu, koronavirüs salgınının mali müşavirler üzerindeki etkilerine ilişkin DÜNYA için bir yazı kaleme aldı.

Mali müşavirler desteklenmeli

DÜNYA

 TÜRMOB Genel Başkanı Emre KARTALOĞLU

Tüm dünya ekonomileri ve Türkiye ekonomisi Covid-19 virüsünün yaratmış olduğu tahribattan dolayı ekonomik krizle karşı karşıya gelecek. Bu krizden tüm ülke ekonomileri etkilenecek, ancak krizin etkisini ülkelerin mali yapıları ve aldıkları önlemler belirleyecek.

Korona virüs salgının ekonominin olağan döngüsünü durdurması nedeniyle ortaya çıkan ve derinleşmesi beklenen ekonomik kriz, ekonomilerin küçülüyor olması nedeniyle, bir şekilde bütün sektörleri olumsuz etkileyecektir.

Ekonomiler, geçmişte çeşitli krizler yaşadı. Bugün ise ilk olarak bir sağlık sorunu olarak ortaya çıkan ancak yaratmış olduğu sonuçlar itibariyle ekonomiden, yaşam biçimimiz ve alışkanlıklarımıza kadar hayatın her alanını etkileyen bir yapıya büründü.

Dünya ekonomileri ve Türkiye ekonomisi bu sürece maalesef ekonomik sorunların artış eğiliminde olduğu bir dönemde yakalanmıştır. Bu durum ekonomik aktivitenin güçlü bir şekilde etkilenmesini beraberinde getirdi.

Krizin getirdiği yükleri bireylerin ya da özel sektörün kendi başına taşıması mümkün görünmemektedir.

Bu zorlu süreçte tüm mali müşavirler fedakarca görev yapıyor. İşletmelerin yaşayabilmeleri için temel taşlardan olan mali müşavirler, işletmelerle kamu arasında köprü görevi görerek hem işletmelerin hem kamu maliyesinin sürdürülebilirliğinin teminatı olmaktadırlar.

Ekonomik çarkın işlemesindeki süreklilik ile vatandaşların ve şirketlerin devlete karşı yükümlüklerini yerine getirerek devlet gelirlerinin devamını için gerekli tüm işlemler mali müşavirler tarafından yerine getirilmektedir.

Serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler ve çalışanları korona riskinden etkilenme olasılığı en yüksek risk grupları içinde yer alıyor.

Ekonomik hayatın vazgeçilmezi olan mali müşavirler Koronavirüsünün yaratmış olduğu tahribattan hem sağlık açısından hem ekonomik açıdan en çok etkilenen mesleklerin başında geliyor.

Ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle mali müşavirlere yapılması gereken ücret ödemeleri aksamakta ya da artık gelir elde etme olanağı ortadan kalkmaktadır. Mali müşavirlerin sunduğu hizmetler artarken gelirlerde azalış ve mevcut hizmet bedellerini tahsil edememe durumu ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle mali müşavirlerin korunması ve desteklenmesi gerekmektedir. İşletmelerimiz ve kamu için verdiği hizmetlerle çarkların dönmesini sağlayan mali müşavirlerin yaşadığı sıkıntılara sırt çevirmek krizi derinleştirebilir. Ekonomik sıkıntılardan dolayı mali müşavirlerin hizmetlerinin aksaması büyük sorunları beraberinde getirebilir.

Ticari hayatın ve ekonominin temel taşı olan mali müşavirlerin hayati öneme sahip hizmetlerinin devamı için mutlaka desteklenmesi gerekiyor.



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,612 µs