En Sıcak Konular

Sakıncalı içeriği kendin kaldır!

19 Mayıs 2012 20:20 tsi
Sakıncalı içeriği kendin kaldır! İnternette hak kaybına uğradığını düşünenler, adli mercilere gitmeden veya yüksek bedelli avukatlık hizmeti almadan da ''içerik kaldırtma'' yöntemini uygulatabiliyorlar.

Sakıncalı içeriği kendin kaldır!
Haberturk.com
Hak kaybına uğradığını düşünenler, adli mercilere başvurmadan da içeriği kaldırtabiliyor

İnternette hak kaybına uğradığını düşünenler, adli mercilere gitmeden veya yüksek bedelli avukatlık hizmeti almadan da ''içerik kaldırtma'' yöntemini uygulatabiliyorlar.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen'in TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'nda verdiği bilgiye göre, TİB'in başlattığı ''uyar-kaldır'' yöntemi uyarınca hem kuruma doğrudan ihbarda bulunuluyor, hem de ilgili arama motoruna, sakıncalı içeriğin silinmesine ilişkin doğrudan başvurulabiliniyor. Bu başvurularda dile getirilen taleplerin büyük çoğunluğunun karşılandığı gibi, böylece avukatlık masrafı ödemeksizin kişilerin hak kaybı önlenebiliyor.

Kurum, bu tür uygulamalardan haberdar olmayan vatandaşları bilgilendiriyor ve kişisel hak kaybı yaşadıkları hususlara ilişkin alacakları tedbirler konusunda toplumu bilinçlendirmeye çalışıyor.

İÇERİK KALDIRMA YÖNTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?
''İçeriği Google'dan Kaldırma'' yöntemi için adı geçen arama motoruna yine internet üzerinden bizzat ulaşım sağlanıyor ve kısa süre içerisinde bir cevap alınıyor.

Sisteme başvurulduğunda, ''Bu araç, geçerli yasalar uyarınca Google'dan kaldırılması gerektiğine inandığınız içeriklerin bildirimi sürecinde size yol gösterecektir. Bu formu doldurmanız, tam olarak araştırdığınız konu ile ilgili gereken tüm bilgilere sahip olduğumuzdan emin olmamıza ve sorunu en kısa zamanda çözmemize yardımcı olacaktır'' deniliyor ve kullanıcıya hangi konuda hak kaybı yaşadığına ilişkin sorgulamalar yapılırken, gerekli yönlendirmelerle sistemin işleyişi sağlanıyor.

Örneğin ''Telif hakkımı ihlal eden içerik buldum'' şıkkı işaretlendiğinde, kullanıcıya telif hakkına konu olan eserin metin mi, resim mi, film mi olduğu soruluyor ve ardından ayrıntılı bir formun doldurulması isteniyor. Kullanıcı, yine internet üzerinden söz konusu formu dolduruyor ve ardından içerik silinmesine ilişkin talebinin sonucunu bekliyor.

Sisteme girerken istenilen bilgilerin doğru bir biçimde verilmesi durumunda sonucun büyük oranda mağdur kişi için olumlu olduğu, yani kişinin, hak kaybına uğradığını düşündüğü içeriğin silindiği bildiriliyor.

 



Bu haber 1,451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,257 µs