En Sıcak Konular

TİSK'ten kadın, çocuk ve engelliler için çağrı

13 Haziran 2012 10:09 tsi
TİSK'ten kadın, çocuk ve engelliler için çağrı TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, ''Karmaşık yapıdaki sorunlara çözüm bulmak, kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplar için yeni politikalar gerektirmektedir'' dedi.

TİSK'ten kadın, çocuk ve engelliler için çağrı

Haber 7

TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, ''Karmaşık yapıdaki sorunlara çözüm bulmak, kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplar için yeni politikalar gerektirmektedir'' dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, küresel finansal krizin işsizlik, demografik değişim ve sosyal güvenlik gibi alanlardaki birçok dengesizliği ve sorunu daha da kötüleştirdiğini belirterek, ''Karmaşık yapıdaki sorunlara çözüm bulmak, kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplar için yeni politikalar gerektirmektedir'' dedi.

TİSK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kutadgobilik, 101. Uluslararası Çalışma Konferansında yaptığı konuşmada, kriz nedeniyle çeşitli ekonomilerde durgunluk ve depresyonlara, rekor işsizlik, yüksek kamu borcu seviyelerine ve özellikle Euro Bölgesindeki bazı ülkelerin telaffuz edilmeyen iflaslarına, etkisiz kamu politikalarına ve birbirini takip eden tüketici ve işletme güveni düşüşlerine şahit olunduğunu belirtti.

Krizle mücadele politikalarının belirlenmesi sürecinde karar mercilerinin yaptıkları hatalar krizden kurtuluş yolunda duraksamalara yol açtığını ifade eden Kudatgobilik, yeni finansal politikalar vasıtasıyla sağlıklı ve sürdürülebilir bir ekonominin inşa edilmesi açısından sınırlı bir ilerleme sağlanabildiğini kaydetti.

Bu koşullar altında işgücü ve ürün piyasalarında yapılacak uygun yönetişim reformları ile oluşturulacak daha güçlü makroekonomik ve yapısal politikalara yönelik yeni bir iradeye ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Kudatgobilik, konjonktürel türden yapısal türe dönüşen işsizlik olgusunun, etkin kamusal politikaları zorunlu kıldığını vurguladı.

-''Kanun Tasarısının bu ay yasalaşmasını bekliyoruz''-

Türkiye'nin toplu iş hukukunu düzenleyen kanunlardaki değişiklik çalışmalarında, yeni yasal düzenlemelere ilişkin önemli adımlar attığını belirten Kudatgobilik, 2821 ve 2822 sayılı Kanunlarda değişiklik yapacak olan yeni bir kanun tasarısı hazırlanarak TBMM'ye sunulduğunu ifade etti. Kanun Tasarısı'nın, TBMM İhtisas Komisyonları ve Genel Kurulda yapılacak müzakerelerin ardından yasalaşacağını anlatan Kudatgobilik, şunları kaydetti:

''Kanun Tasarısının içinde bulunduğumuz Haziran ayında yasalaşmasını beklemekteyiz. Geçen sene, uzun süredir beklenen ve Türk iş hayatı ile endüstriyel ilişkilerinde köklü değişiklikler yapacak iki önemli yasal düzenleme de hayata geçirilmiştir. İlk olarak, on yıllık bir hazırlık sürecinin sonunda Türk Borçlar Kanunu, TBMM tarafından kabul edilmiştir. 1926 yılında kabul edilen eski Borçlar Kanunu'nun birçok geçerliliğini yitiren hükmü mevcut olup, değişim ihtiyacı kaçınılmaz hale gelmiştir. İkinci olarak Şubat 2011'de yeni Türk Ticaret Kanunu kanunlaşmıştır. Yeni Türk Ticaret Kanunu, ticaret hayatını modern bir yaklaşımla yeniden düzenlemektedir. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan söz konusu iki yeni yasal düzenleme Türk hukuk sisteminin modernizasyonunda önemli bir aşama teşkil edecektir. Yeni Kanunlar bireysel ve toplu iş ilişkilerini de yeniden yapılandırma durumunda başvurulması gereken sosyal plan veya ticari işletmelerin birleşme ve devralınması gibi birçok yeni hukuki kurum vasıtasıyla etkileyecektir.''

Küresel krizin, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) pek çok raporunda belirtildiği gibi, işsizlik, demografik değişim ve sosyal güvenlik gibi alanlardaki birçok dengesizliği ve sorunu daha da kötüleştirdiğini belirten Kudatgobilik, ''Bu yılki Konferans gündeminde yer alan iki madde bu hayati sorunlarla ilgili üçlü yapıda bir platform oluşturacaktır. Karmaşık yapıdaki sorunlara çözüm bulmak, kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplar için yeni politikalar gerektirmektedir'' dedi.



Bu haber 1,201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,124 µs