En Sıcak Konular

Acar: Kadınların İstihdama Katılış Sürecinde İstenen Seviyede Değiliz

20 Eylül 2012 15:43 tsi
Acar: Kadınların İstihdama Katılış Sürecinde İstenen Seviyede Değiliz Acar: Kadınların İstihdama Katılış Sürecinde İstenen Seviyede Değiliz

Acar: Kadınların İstihdama Katılış Sürecinde İstenen Seviyede Değiliz

haberimport

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Türkiye’de gerçekleşen müspet gelişmelere rağmen kadınların istihdama katılış sürecinin istenen seviyede olmadığını açıkladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Türkiye’de gerçekleşen müspet gelişmelere rağmen kadınların istihdama katılış sürecinin istenen seviyede olmadığını açıkladı. Acar, 2011 yılı için AB süreci içerisinde kadınların istihdama katılım oranının yüzde 62,2 iken Türkiye’de aynı oranın yüzde 27,7 olduğunu söyledi.

SGK tarafından düzenlenen İstihdam ve Sosyal Güvenlikte Cinsiyet Eşitliği Panel ve Çalıştay programına, SGK Başkanı Fatih Acar, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu, Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Yrd. Doç. Dr. Şeref Hoşgör katıldı. Programa konuşan SGK Başkanı Fatih Acar, sosyal güvenlik konusunda kadınlar sağlanan hakları anlattı. Acar, AB'ye oranla kadınların istihdama katılım oranında Türkiye’nin geride kalmasının nedenleri arasında Türkiye’de cinsiyetler arası eğitim seviyesindeki farklılıklar, uygun bakım hizmetleri, sosyal hizmetlerin eksikliği, geleneksel iş yükü, kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığı, toplumdaki erkek egemen bakış açısı gibi unsurlarının yer aldığını belirtti.

Sosyal güvenlik yönünden kadınların istihdama düşük ücretle dâhil edilmelerinin, SGK’ca bu kişilere daha az aylıkların bağlamasına sebep olduğunu ifade eden Acar, “Kadının toplumsal yapıdan kaynaklanan ailedeki çocuk ve yaşlılara bakma yönündeki geleneksel görevi sürekli olarak istihdamda kalmalarını engellemektedir. Kadınların istihdama katılmalarına etki edecek yasal düzenlemeler AB direktiflerine göre, eşit ücret, eşit muamele, sosyal güvenlik uygulamaları açısından hastalık, malüllük, yaşlılık, iş kazası ve meslek hastalığı ile işsizliğe karşı koruyucu düzenlemelerde kadın erkek eşitliğinin sağlanması temelinde özetlenebilmektedir.” diye konuştu.

Panelde herkese alınması gereken dersler çıkacağını ifade eden Acar, yasal anlamda bir düzenleme yapılması gerekiyorsa onları not ederek TBMM’ye ileceklerini açıkladı.

 



Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,718 µs