En Sıcak Konular

'Zenginleşmenin yolu girişimcilikten geçer'

9 Nisan 2013 09:52 tsi
'Zenginleşmenin yolu girişimcilikten geçer' TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karaman'daki konuşmasında, ''Zenginleşmenin yolu girişimcilikten geçer. Ülkemizin gelişmesi, zenginleşmesi için girişimci olmalıyız.

'Zenginleşmenin yolu girişimcilikten geçer'

 

Dünya 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karaman'daki konuşmasında, ''Zenginleşmenin yolu girişimcilikten geçer. Ülkemizin gelişmesi, zenginleşmesi için girişimci olmalıyız. Babalarave annelere tavsiye ediyorum; Peygamberin yolundan gitmek istiyorsak kızlarınızı giri
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Zenginleşmenin yolu girişimcilikten geçer. Ülkemizin gelişmesi, zenginleşmesi için girişimci olmalıyız. Babalara ve annele tavsiye ediyorum; Peygamberin yolundan gitmek istiyorsak kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin'' dedi.
Hisarcıklıoğlu, bazı açılış ve ziyaretler için geldiği Karaman'da, Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binasının açılışını yaptı.
Bölge oda başkanlarıyla burada toplantı yapan Hisarcıklıoğlu, ardından Vali Murat Koca'yı ziyaret etti.
TOBB tarafından yaptırılacak Fen Lisesi inşaatının temel atma törenine de katılan Hisarcıkloıoğlu, daha sonra Piri Reis Kültür Merkezi'ndeki ''Karaman'a Değer Katanlar Ödül Töreni''ne geçti.
Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada eğitime yatırımın en doğru yatırım olduğunu söyledi.
Eğitime yapılan yatırımdan zarar edilmeyeceğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, ''Eğitimle hem okuyan, hem şehir, hem de Türkiye kazanır. Onun için TOBB olarak biz de bunu yapıyoruz. Türkiye'de petrol yok, doğalgaz yok ama müthiş genç nüfusu var. Eğer biz bunu iyi eğitebilirsek, işte geleceğimizin teminatı onlar. O açıdan da doğru yatırım yaptığımıza inanıyorum'' diye konuştu.
Türkiye'nin ekonomi yıldızları olan genç girişimcilerin koruyup kollanması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin yerleşmesinde TOBB'un büyük katkısı olduğunu ifade etti.
''Ülkemiz eğer önümüzdeki yıllarda zenginleşecekse, Cumhuriyetimizin 100. yılında en iyi ilk 10 ekonomi arasına girecekse; bu, girişimciler sayesinde olacaktır'' diyen Hisarcıklıoğlu, ülkelerin zenginleşmesinin girişimcilikle olacağına dikkati çekti.
Türkiye'de kadın girişimcilerin oranının erkeklere göre yüzde 6 olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, geleneksel olarak kızların iyi eğitim alması ve iyi bir eş bulması, sonra da evde oturup çocuğa bakmasının istendiğini dile getirdi.
Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
''Ama 76 milyonun hakkıyla bu kızlarımız devlet okullarında, sizin vergilerinizle okuyorlar. İyi bir evlilik yapıp, sonra evde oturuyor. Bu israftır ve israf haram. Peygamberimizin eşi ticaret yapardı ve devrin en büyük nakliyecisiydi. Biz 'Müslümanız' diyeceğiz, sonra kızlarımıza 'evde oturun' diyeceğiz. Burada yanlış yapıyoruz. Ülkemizin gelişmesi, zenginleşmesi için girişimci olmalıyız. Babalara ve annelere tavsiye ediyorum; Peygamberin yolundan gitmek istiyorsak kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin. Kadın girişimciler, okuyan kızlara rol model olmalıdır.''
 
Türkiye her yıl 750 bin kişiyi istihdam etmek zorunda
 
Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin kaynağının gençler olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye her yıl 750 bin kişiyi istihdam etmek zorunda. Her yıl 750 bin kişiye iş bulacağız. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyon. Bunlara iş bulursak zenginiz, bulamazsak işimiz zor. Genç girişimcilerimizi Karaman'da örgütlüyoruz'' ifadelerini kullandı.
Sanayinin yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu ile meslek edindirme kursları açmaya başladıklarını bildirdi.
Meslek sahibi olmayanlara 3 ay boyunca mesleki eğitim verildiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
''Eğitim verilirken işsiz kardeşlerimize günlük 20 lira cep harçlığı veriliyor. Aynı zamanda da sigortalı oluyorlar. Baba oğula yapmaz bunu. Ondan sonra fabrika sahibine diyoruz ki; 'Senin neye ihtiyacın var, ambalajcı, sekreter... 3 ay fabrikanda çalıştır'. Fabrika sahibine bunun bir külfeti yok. Bu sefer o kardeşimin günlük cep harçlığı 25 liraya çıkıyor. Artı, sigorta da yapılıyor. 6 ay boyunca bu iş sürüyor. Ondan sonra işverene diyoruz ki; 'Nasıl, bu mezun olabilir mi?'. 'Olabilir' diyorsa diplomasını veriyoruz. Daha sonra işverene 'hadi bakalım sen bunu işe al' diyoruz.''
Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından Karaman'a değer katan iş adamlarına plaketlerini verdi.


Bu haber 1,553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,086 µs