En Sıcak Konular

Gelir Vergisi ve Tüketici kanun tasarıları yeni döneme kaldı

16 Temmuz 2013 09:45 tsi
Gelir Vergisi ve Tüketici kanun tasarıları yeni döneme kaldı Meclis’in hafta sonu tatile girmesiyle birlikte iş ve ekonomi dünyasının beklediği bir dizi yasal düzenleme de yeni yasama yılına kaldı.

Gelir Vergisi ve Tüketici kanun tasarıları yeni döneme kaldı

 

Dünya

Meclis’in hafta sonu tatile girmesiyle birlikte iş ve ekonomi dünyasının beklediği bir dizi yasal düzenleme de yeni yasama yılına kaldı.
Meclis’in hafta sonu tatile girmesiyle birlikte iş ve ekonomi dünyasının beklediği bir dizi yasal düzenleme de yeni yasama yılına kaldı.

Sonbahara kalan önemli tasarılar arasında Gelir Vergisi Kanun Tasarısı, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı, Patent Haklarının Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı, Şeker Kanunu ile Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun tasarıları bulunuyor. Bu dönem Meclis’e 947 kanun teklifi ile 149 kanun tasarısı sunuldu.

Teklif ve tasarıların 143’ü yasalaştı. Yasalaşan düzenlemelerden 103’ünü uluslararası anlaşmalar oluşturdu. Sonbahardan itibaren seçim atmosferinin siyasette ağırlığını daha fazla hissettirmesi beklenirken, Mart 2014’de yapılacak yerel seçimler nedeniyle özellikle yılbaşından sonra Meclis’in temposunda bir düşüş yaşanacak.

Bu nedenle Meclis’in ekim ayını beklemeden eylül ayının ikinci haftasında açılacağı kulislerinde dile getirilirken, bu dönemde yine anayasa en önemli gündem maddesi olacak. Uzun süredir gündemde olan Gelir Vergisi Kanun Tasarısı bu dönem Meclis’e sunulmasının ardından Plan Bütçe Alt Komisyonu’na gönderildi. Alt komisyonun çalışmalarını 2014 bütçe görüşmelerinden önce tamamlanması ve tasarının hızla komisyon gündemine getirilmesi planlanıyor.

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı ile Patent Haklarının Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı Genel Kurul gündemine indirildi. Şeker Kanun Tasarısı ise komisyonda bekleyen tasarılar arasında yer alıyor. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı da Genel Kurul gündeminde bekliyor.

Bu dönem çıkarılan kanunlar arasında en dikkat çekenlerini Enerji Bakanlığı kanunları oluşturdu. Türk Petrol Kanunu ile petrol aramalarında gerçek yatırımcının önünü açacak kanuni altyapı oluşturulurken Elektrik Piyasası Kanunu da kökten değiştirildi.



Bu haber 1,751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,861 µs