En Sıcak Konular

Osman Arıoğlu


Osman Arıoğlu
19 Kasım 2018

İş dünyamızdan bir yıldız daha kaydı



İş dünyamızdan bir yıldız daha kaydı

Türk iş dünyası, 6 Kasım 2018 tarihinde önemli bir değerini daha Hakk’a uğurladı. Pek çoğunda olduğu gibi değeri zaman geçtikçe daha iyi anlaşılacağını inandığım Abdullah Tivnikli beyefendiyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık. Saat 11.00’de vefat eden Tivnikli’nin, kısa kış günü olmasına rağmen aynı gün ikindi namazını müteakip kendisi tarafından yaptırılan Marmara İlahiyat Camii’nde tabutunu omuzlayanların başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vardı. Mevcut ve bir önceki TBMM Başkanı ve yine son iki Başbakanın ve birçok bakanın da iştiraki yanına geniş bir halk kitlesi tarafından son yolculuğuna uğurlanmak bizim bildiğimiz Abdullah Tivnikli’ye dostları, sevenleri tarafından gösterilen bir vefanın tezahürü idi.

EN ÖNEMLİ MESELESİ TÜRKİYE İDİ

Abdullah Tivnikli’nin vefatının arkasından birçok köşe yazarı tarafından ona ilişkin bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Biz de öğrencilik yıllarından tanıdığımız, son üç yılda ise birlikte çalışma imkanı bulduğumuz bir dostun arkasından bir vefa örneği olarak bu yazıyı kaleme almak istedik. Hayatında mütevazı yaşamayı benimsemişti. En önemli meselesi Türkiye, Türk insanı ve ülkenin geleceği idi. Hayatında medya önünde olan bir insan değildi. Basın yoluyla atılmaya çalışılan haksız isnatlara derin üzüntüsüne şahit olmama rağmen yapılan haksızlıkları ve yanlış bilgileri düzeltmek anlamında bile bizzat medyada olmayı tercih etmezdi. Yasal yollarla ve basın danışmanlığı aracılığı ile gerekli açıklamayı yapmakla yetinirdi.

KATILIM BANKACILIĞININ ÖNCÜSÜ

Türkiye’de katılım bankacılığının kurulmasında genç yaşına rağmen öncü rollerde olması daha çok bilinen yönlerindendi. Birçok kişi onun SETA dahil önde gelen düşünce kuruluşlarının kurucusu olduğunu vefatından sonra öğrendi. Ayrıca memleketi Erzurum dahil, Türkiye’nin birçok ilinde cami, okul, yurt, aşevi, eğitim bursu gibi yardımlarının yanında yurt dışında birçok cami ve eğitim merkezinin yapımında ve devamında hep ana aktör olarak rol aldı. Gana’da yaptırdığı cami, okul ve külliye buna en güzel örnek ve kendisini bütün imkanları ile insana ve insanlığa hizmete adamış bir kişi olduğunun göstergeleridir.

En önemli arzusu ve hayatta iken gerçekleştirdiği, mal varlığının önemli bir bölümünü hayır işleri yapmak üzere vakfetmesi tek başına onun nasıl bir amaç taşıdığını anlatmaya yeter. Üstelik bunu yaparken defalarca dostu bir iş adamının, babasının vefatından önce mal varlığının önemli bir bölümünü vakfetme arzusu olduğunu, ancak bunu gerçekleştiremeden vefat ettiğini söyleyerek hayıflandığını anlatırdı. Aynı durumda kalmamak için hayatta iken bunu bir an önce yapmamız için ısrar ederdi. Şükürler olsun ki, bu arzusunu hayatta iken gerçekleştirerek bu dünyadan göçtü. Çok tekrarladığı şekliyle amel defterinin kıyamete kadar açık kalması için en önemli yatırımını yaparak aramızdan ayrıldı.

YATIRIMDAN GERİ KALMADI

İş adamı olarak Abdullah Tivnikli son derece sağlıklı öngörü sahibiydi. Bilinenin aksine her şeye saldıran değil, doğru analiz ve ölçümleme yaparak yatırım kararı alan bir müteşebbisti. Türkiye’de kara bir leke olan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, ülkede o gün itibarıyla en büyük yatırım kararını aldığı ve yatırımı hızla başlattığı halde bunu sadece Türkiye’ye güvenin bir göstergesi olan, ancak hiçbir şekilde reklamını yapmadan gerçekleştirme yolunu seçti.

Abdullah Tivnikli’yi anlatmaya bu köşenin hacmi ve benim kalemim yetmez. Bizimki bir dosta vefanın gereği, onu benim cephemden tanıtmaya çalışmaktır. Kendisinden sonra da hem Eksim Grup olarak, hem de vakıf faaliyetleri olarak onun arzu ettiği ve çizdiği yolun devam ettirileceğinden eminin. Mekanı cennet olsun.


Bu yazı 1,453 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 22 Nisan 2024 Yeme içme ürünlerinde katma değer vergisi oran değişikliği tartışması
    • 1 Nisan 2024 Fed faiz indirimi ne zaman?
    • 18 Mart 2024 Cari açık gidişatı
    • 4 Mart 2024 Döviz nereye?
    • 19 Şubat 2024 Bir Danıştay DDK kararı ve damga vergisi uygulaması
    • 5 Şubat 2024 Anayasa Mahkemesinin enflasyon muhasebesine ilişkin kararı kimleri etkileyecek?
    • 22 Ocak 2024 Anayasa Mahkemesinin enflasyon düzeltmesine ilişkin kararı
    • 8 Ocak 2024 Bilmediğini bilmemek veya cehaletin dayanılmaz cazibesi
    • 25 Aralık 2023 Ademi Tahsis İlkesi
    • 11 Aralık 2023 Enflasyon muhasebesi uygulaması
    • 27 Kasım 2023 Ekonomilerde stagflasyon ihtimali
    • 13 Kasım 2023 Faiz artırımlarının sonuna geliniyor mu?
    • 30 Ekim 2023 Nice 100 yıllara
    • 16 Ekim 2023 İsrail-Filistin savaşı ve ekonomiye etkileri
    • 2 Ekim 2023 Parite nereye?
    • 18 Eylül 2023 OVP ne söylüyor?
    • 4 Eylül 2023 Son Merkez Bankası kararları ve geleceğe bakış
    • 11 Kasım 2022 Sermaye kaybı nedeniyle sermaye artırımında yeni düzenleme
    • 19 Şubat 2021 Finansman gider kısıtlaması uygulaması başladı
    • 9 Haziran 2020 Kambiyo muamele vergisi uzun süreli olmayabilir




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,948 µs