Son dönemde soruların yoğunlaştığı önemli bir konu var. Çok ciddi ve bir o kadar da önemli bir konu.
Şirketlerin en az iki tam yıl süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançların yüzde 50'si kurumlar vergisinden istisna bulunuyor.
İşçi ve işveren sendikaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak, çalışanların gelir vergisi dilimlerinin yeniden belirlenmesini istediler.
Sahip oldukları taşınmazları farklı tarihlerde aynı veya başka şirketlere ayni sermaye olarak koydukları halde ticari kazanç kapsamında gelir vergisi ve KDV yönünden vergilendirmeyen gerçek kişiler şu an çok ciddi risk altında.
Özlük haklarının Sayıştay ve Adalet Müfettişleri’nin çok altında kalmasından yakınan vergi müfettişleri, iyileştirme talep ediyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabında, bugüne kadar enflasyonla mücadelede atılan adımları paylaştı.
“Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adını taşıyan Torba Yasa Teklifi toplam 57 maddeden oluşuyor.
Vergi beyanname ve ödeme süreleri uzatıldı
Gelir ve kurumlar vergisi, karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtlar, vergi tahriyatları, gümrük vergileri, sigorta primleri, KYK borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanar
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7326 sayılı Kanun’la birçok konuda düzenleme yapıldı.
“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” bugünkü (9 Haziran 2021 tarihli) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Reel sektörün geçen yıl Ekim ayından bu yana talep ettiği matrah ve vergi artırımı, kasa -ortaklar cari hesap düzeltmesi, stok düzeltme beyanı, işletme aktifindeki taşınmazların kayıtlı değerlerinin yükseltilmesi gibi düzenlemeler nihayet yasalaşıyor.
17 Mayıs 2021 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2021 I. Geçici Vergi Vergi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kapanın işyerlerine destek ile SGK gibi ödemelerin ertelenmesinin yanı sıra matrah artırımı ve stok affı taleplerinin ön plana çıktığını söyledi.
Bazı sektörlerde ciddi vergi kayıplarının varlığına ilişkin tespitler dolayısıyla Vergi Usul Kanunu’nun fatura düzeni ve vergi cezalarına ilişkin yeni düzenleme ihtiyacı ortaya çıkmış bu nedenle 16. 4. 2021 tarihinde TBMM’ne Vergi Usul Kanun ile Bazı Kanu
Tam kapanma tedbirleri ile sektörde sıkıntıların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten İSO Başkanı Bahçıvan, "Şirketlerimizin bu süreci en az hasarla atlatabilmeleri için öncelikle vergi ve SGK prim ödemeleri makul bir süre ertelenmelidir" dedi.