En Sıcak Konular

Bu 2 bankada hesabı olanlar dikkat

2 Ekim 2008 14:19 tsi
Bu 2 bankada hesabı olanlar dikkat TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ABD ve Avrupa'da yaşanan finansal krizin Türkiye'yi etkileyeceğine dikkat çekti ve 2 bankada hesabı olanları açıkça uyardı:

Bu 2 bankada hesabı olanlar dikkat 
 
Milliyet
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ABD ve Avrupa'da yaşanan finansal krizin Türkiye'yi etkileyeceğine dikkat çekti ve 2 bankada hesabı olanları açıkça uyardı:     

TMSF Başkanı, “Fortis ve Dexia’nın zora girmesi Türkiye’yi doğrudan etkilemez. BDDK ile diyalog içindeyiz. Paniğe gerek yok” dedi

 ABD’de de yaşanan mali krizin bu ülkede ve Avrupa’da bankaları iflasa sürüklemesinin Türkiye bankacılık sistemini doğrudan etkilemeyeceğini söyleyen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı (TMSF) Ahmet Ertürk, Türk mudilerinin paniğe kapılması dışında bir riskin olmadığını söyledi.

Fortis ve Dexia’nın zora girmelerinin şu anda Türkiye faaliyetlerini etkileyecek bir durum yaratmadığını ifade eden Ertürk şöyle konuştu:

‘Garantide ayrım yok’

“Amerika ve Avrupa’da yaşanan banka iflasları bizim sistemimizi doğrudan etkilemiyor. Piyasalardaki büyük çalkantılar sırasında Türk piyasalarının ve bankaların bayram tatilinde olması bizim açımızdan şans. Çünkü banka müşterilerinin endişeye kapılıp panik yaşaması dışında bir riskimiz yok. Biz de diğer kurumlar da gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’yla (BDDK) yakın diyalog içindeyiz. Bu konulardaki diyaloglarımız artacak. Mudilerin endişeye kapılacağı bir durum yok.”

Türk bankacılık sisteminde 50 bin YTL’ye kadar mevduata sigorta güvencesi verildiğini hatırlatan Ertürk, “Bu garantide yerli yabancı banka ayırımı yok. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm bankalardaki mevduat bu kapsamda” dedi.

‘Lehman’a bir ay süre’

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, kurumun kötü alacaklarını sattığı Amerika’nın büyük yatırım bankası Lehman Brothers’ın batmasından sonra bu şirketin Türkiye’deki uzantısı olan RCT ile yapılan sözleşme gereği kendilerine bir ay zaman tanıdıklarını söyledi.


Anlaşma gereği Lehman Brothers’ın TMSF’den aldığı kötü alacakların hisse devri ya başka bir şirkete verilecek ya da kurum hisseleri geri alacak.


Lehman ile yapılan anlaşmayla 1 milyar dolara yakın alacağın tahsilinin devredildiğini bildiren Ertürk, “Sözleşme gereği yapacakları tahsilatların yüzde 43’ünü bize ödeyeceklerdi. Bugüne değin 220 milyon dolar ödeme yaptılar” dedi.

Lehman, TMSF’nin üç yıl önce açtığı batık banka alacaklarını satış ihalesini, Fiba Holding ile birlikte “161 milyon dolar peşinat, yüzde 43 pay” teklifiyle kazanmıştı. Lehman - Fiba, TMSF’ye 161 milyon dolar peşin ödeme yaptı ve yaklaşık 900 milyon dolarlık alacağın 10 bin 812 davasını yürütmeyi üstlendi. İki şirket, TMSF’nin yüzde 1 ortak olduğu, RCT Varlık Yönetim şirketini kurdu.




Bu haber 3,606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,675 µs