En Sıcak Konular

Fırtına yavaş yavaş yaklaşıyor

7 Ağustos 2014 13:50 tsi
Fırtına yavaş yavaş yaklaşıyor AKOM'u alarma geçiren hortum ve sel uyarısının ardından İstanbullular'ın bekleyişi sürüyor.

Fırtına yavaş yavaş yaklaşıyor

 

 

Memurlar.net 

 

AKOM'u alarma geçiren hortum ve sel uyarısının ardından İstanbullular'ın bekleyişi sürüyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan birleştirilmiş son radar görüntülerinde, Çanakkale'ye giriş yapan gökgürültülü sağanak yağışın yavaş yavaş Marmara'ya yaklaştığı görülüyor.

AKOM GECEYARISI TOPLANDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara bölgesi için yapılan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gece yarısı kriz toplantısı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı tarafından toplantıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Saat 23.00 de başlayan toplantı 01.00'da bitti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları, Park Bahçeler Müdürleri ve Atık Yönetim Müdürü katıldı.

Toplantıda muhtemel şiddetli yağışlara karşı alınacak terdirler masaya yatırıldı. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yapacak. Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde İtfaiye, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletilecek.

Genel Sekreter Hayri Baraçlı toplantıda, 'Dünyada iklim değişikliği oluyor. Dolayısıyla İstanbul'da bu değişiklikten etkileniyor. Artık şehrimizde hortumlar görülmeye başladıysa bizde afetle mücadele çalışmalarımızı da günün şartlarına göre güncellemeliyiz. İtfaiye gibi 24 saat hazır bekleyen bir afet müdahale birimleri kurulması lazım. Bu konuda çalışmalarımızı gözden geçiriyoruz' dedi."

ÇANAKKALE' DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Çanakkale' de sağanak yağış etkili oldu. Sabah 07.00' den itibaren gökgürültüsü ve şimşeklerle birlikte etkili sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış sırasında rüzgarında kuvvetli esmesi beraberinde bazı olumsuzlukları da getirdi. Çanakkale kent merkezinde herhangi bir su baskını yaşanmazken Çanakkale İstanbul karayolunun Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır mevkiinde yağmur suyu birikintisi nedeniyle trafik yaklaşık 20 dakika boyunca durdu

Jandarmanın önlem aldığı yolda görevlilerin yaptığı çalışmanın ardından trafik yeniden akmaya başladı. Gelibolu ilçesine bağlı Yeniköy de bazı evleri su bastı. Evlerde mahsur kalan vatandaşlar görevlilerce kurtarıldı..


Bu haber 1,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,411 µs