En Sıcak Konular

İnternet bankacılığı kullananların sayısında artış

11 Ağustos 2014 14:04 tsi
İnternet bankacılığı kullananların sayısında artış İnternet bankacılığı kullanan aktif müşteri sayısı son 1 yılda 1 milyon 776 bin artış gösterdi.

İnternet bankacılığı kullananların sayısında artış

 

 

Haber7

 

İnternet bankacılığı kullanan aktif müşteri sayısı son 1 yılda 1 milyon 776 bin artış gösterdi.

Nisan-Haziran 2014 döneminde ise yaklaşık 12 milyon 134 bin bireysel müşteri en az bir kez internet bankacılığı giriş işlemi yaptı. Nisan-Haziran 2014 döneminde internet bankacılığı ile 10 milyon adet yatırım işlemi gerçekti, bu işlemlerin hacmi ise yaklaşık 109 milyar TL'ye ulaştı. 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayınlanan Mart-Haziran 2014 dönemine ait İnternet ve Mobil Bankacılık istatistiki verileri bankacılık müşterilerinin internet ve mobil bankacılığı giderek daha çok tercih ettiğini gözler önüne serdi. Mobil bankacılık yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış müşteri sayısı ise Haziran 2014 itibariyle 7 milyon 514 bin kişiye ulaştı. Bunların 6 milyon 94 bini (yüzde 65'i) Nisan-Haziran 2014 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yaptı. şiye ulaştı. 

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı, Haziran 2014 itibariyle 29 milyon 669 bin kişi oldu. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı ise yaklaşık 17 milyon 807 bin kişiye ulaştı. Nisan-Haziran 2014 döneminde yaklaşık 12 milyon 134 bin bireysel müşteri en az bir kez internet bankacılığı giriş işlemi yaptı. Buna göre, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 41'i internet üzerinden işlem yaptı. Nisan-Haziran 2014 döneminde, aktif bireysel müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 666 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 96 bin kişi artış oldu. 

Haziran 2014 itibariyle, internet üzerinden işlem yapan kurumsal müşteri sayısı ise 2 milyon 152 bin kişi olarak gerçekleşti. Bunların 1 milyon 90 bini (yüzde 51'i) Nisan-Haziran 2014 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yaptı. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış kurumsal müşteri sayısı ise 1 milyon 311 bine ulaştı. İnternet bankacılığı için kayıt yaptıran ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam (bireysel ve kurumsal) müşterilerin yüzde 42'si Nisan-Haziran 2014 döneminde en az bir kez internet bankacılığı işlemi gerçekleştirdi. Nisan-Haziran 2014 döneminde, toplam aktif müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 776 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 119 bin kişi artış oldu. 


Bu haber 1,116 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,809 µs