En Sıcak Konular

Torba yasaya üç yeni sürpriz teklif

15 Ağustos 2014 10:37 tsi
Torba yasaya üç yeni sürpriz teklif Torba tasarıya eklenen bir maddeyle elmas ve inci gibi kıymetli taşlardan alınan ÖTV tamamen kaldırıldı.

Torba yasaya üç yeni sürpriz teklif

 

 

Memurlar.net 

 

Torba tasarıya eklenen bir maddeyle elmas ve inci gibi kıymetli taşlardan alınan ÖTV tamamen kaldırıldı. Vergi mevzuatına göre elmas lüks mal grubundan çıkarken benzin hatta buzdolabı lüks grupta kaldı.

Meclis'in açılacağı 1 Ekim'de görüşmelerine devam edilecek torba tasarıya gece yarısı eklenen bir maddeyle elmas, inci ve kıymetli taşlar üzerindeki yüzde 20'lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tamamen kaldırıldı. Buna gerekçe olarak kıymetli taşlardan KDV alınacak olması gösterildi. Oysa yürürlükteki vergi mevzuatı ÖTV ve KDV'nin birlikte uygulanmasını engellemiyor.

'Lüks grup'tan çıkarıldı

Halen benzin, LPG, doğalgaz, beyaz eşya hatta çalar saatli radyo dahil çok sayıda üründen hem ÖTV hem KDV alınıyor. Yeni düzenlemeyle buzdolabı, elektrikli süpürge gibi temel ihtiyaç malları lüks mal grubunda kalırken elmas lüks tüketim malı grubundan fiilen çıkmış oldu.

Eklenen başka bir maddeye göre de, devlet vatandaşın arsasından, tarlasından ya da evinin üzerinden geçirdiği köprü için artık Kamulaştırma bedeli ödemeyecek.

Meralar betona dönüşecek et ve süt fiyatı artacak

Torba tasarıya hayvancılığa elverişli kırsal bölgelerin yerleşime açılma riskini getirecek yeni bir madde eklendi. Maddeye göre hayvanların otlatıldığı mera, yaylak ve kışlak gibi alanlar Bakanlar Kurulu'nca kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilebilecek.

Mevcut Mera Kanunu'na göre mera ve yaylaklara ülke güvenliği, olağanüstü hal durumları, doğal afet sonrası zorunlu yerleşim ihtiyacı ile maden ve petrol arama amaçlı yatırım dışında çivi dahi çakılamıyor.

Kullanılamaz hale gelir

Yeni düzenlemeyle yaylak, otlak ve meraların hızla yerleşime açılacağı, bunun sonucunda da hayvancılık sektörünün meraları kullanamaz hale gelebileceği belirtilirken, sonuçta yem fiyatları ile birlikte et ve süt ürünlerinin zamlanmasından endişe ediliyor.


Bu haber 1,196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,414 µs