En Sıcak Konular

Tapu idareleri jet hızına geçiyor!

29 Ağustos 2014 13:22 tsi
Tapu idareleri jet hızına geçiyor! İpotek terkin taleplerinin elektronik ortamda alınmasına yönelik uygulamayı başlattı..

Tapu idareleri jet hızına geçiyor!

 

 

Habertürk

 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bankalar ya da finans kurumları tarafından yazılı olarak düzenlenen ipotek terkin taleplerinin elektronik ortamda alınmasına yönelik uygulamayı başlattı..
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bankalar ya da finans kurumları tarafından yazılı olarak düzenlenen ipotek terkin taleplerinin elektronik ortamda alınmasına yönelik uygulamayı başlattı.

Genel Müdürlük 20.08.2014 tarihi itibari ile TAKBİS üzerinde Ziraat Bankası ile elektronik ortamda ipotek terkinini başarıyla uyguladı. Daha önce vatandaş eliyle ya da görevli memurlarca tapu müdürlüklerine iletilerek işlemi yapılan ipotek terkinleri artık elektronik ortamda yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bankaların temsilcileri ile işlemlerin elektronik ortamda yapılmasıyla ilgili toplantı yaparak gerekli yazılım çalışmalarını başlattı. Üç banka ile pilot uygulama protokolü yapıldı. Ziraat Bankası ile başlatılan uygulama, Halk Bankası ve İş Bankası ile de bankaların yazılım altyapılarını hazırladıklarında başlatılacak.

Pilot uygulamadan sonra tüm bankalar ile icra müdürlükleri ve diğer kamu kurumlarına dönük uygulama başlatılacak.  Tapuda yapılan bu yenilikle tapu müdürlüklerindeki işlem süreleri kısalacak, hak kayıpları bitecek. Bu sistemle personel ve vatandaş memnuniyetini arttırma hedeflenerek, Genel Müdürlük bünyesinde de sarf malzemesi kullanımını azaltılarak ülke ekonomisine de katkı sağlanacak.


Bu haber 1,155 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,040 µs