En Sıcak Konular

Bütçede memura fark yok

16 Ekim 2014 11:00 tsi
Bütçede memura fark yok ELEKTRİK VE GAZA YENİ ZAM VAR MI?

Bütçede memura fark yok

 

 

Bugün 

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Memur-Sen’le imzalanan ve memuru enflasyona yenik düşüren toplu sözleşme hükümlerinin hukuken değiştirilemeyeceğini, bu nedenle 2014 yılı için enflasyon farkı ödenemeyeceğini açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten enflasyon karşısında maaşları eriyen memur ve emeklilere müjde çıkmadı.

2014 ve 2015 maaş zamlarının Memur-Sen’le yapılan toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirlendiğini hatırlatan Şimşek, 2014 zammının içerisinde enflasyon farkı olmadığını, bu nedenle bu yıl memur ve emeklilere zam dışında ayrıca enflasyon farkı veremeyeceklerini bildirdi.

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

Maliye Bakanı Şimşek, 473 milyar lirada bağlanan 2015 yılı bütçesini dün TBMM’ye gönderdi. Toplantıda konuşan Şimşek’e, tahminleri aşarak yüzde 9,3’e fırlayan enflasyon nedeniyle bu yıl memurlara enflasyon farkı ödenip ödenmeyeceği soruldu. Şimşek, enflasyon farkı içermeyen 2014 zammının toplu sözleşmeyle belirlendiğine işaret etti, “Şimdi 2014 zammı için geriye gidip toplu sözleşmenin çerçevesini değiştiremeyiz. Böyle bir şey hukuken de mümkün değil” yanıtını verdi.  Gelecek yıl, aynı toplu sözleşmenin gereği olarak yüzde 3+3 zam yapılacağını hatırlatan Şimşek, 2015’te enflasyonun öngörülenden yüksek çıkması halinde farkı da verecekleri- ni belirtti, “2015’te çalı- şanları, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi.

HAKİM VE AKADEMİSYEN

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki yıl akademisyenlere 726 lira ila 835 lira zam yapılacağını, ayrıca 2015'teki performansa bağlı olarak 2016'da ilave 726 lira ödenek vereceklerini, bu nedenle bütçeye 1,1 milyar lira ek yük geleceğini bildirdi. Şimşek ayrıca hakim ve savcılara da 2015'te seyyanen 1146 lira zam yapılacağını, bütçeye 220 milyon lira ek yük bindirecek bu zammın hakim ve savcı maaşlarında yüzde 15 ila yüzde 31 artış sağlayacağını söyledi.

'AFTAN PARA GELMEZ'

Mehmet Şimşek, vergi affının çok cazip olmadığını, bu nedenle başvurunun çok sınırlı kalmasını beklediklerini söyledi. Şimşek, bu nedenle bütçeye vergi affından gelebilecek bir kaynak tahmini yazmadıklarını bildirdi. Şimşek, 2015’te vergide oransal bir artış düşünmediklerini, maktu vergileri ise enflasyon oranında arttıracakları bilgisini verdi.

ELEKTRİK VE GAZA YENİ ZAM VAR MI?

Ma­li­ye Ba­ka­nı Şim­şek, elek­trik ve do­ğal­gaz zam­la­rı­na de­vam edi­lip edil­me­ye­ce­ği so­ru­la­rı­na, şu ya­nı­tı ver­di: “A­B’­nin en ucuz do­ğal­ga­zı­nı tü­ke­ti­yo­ruz. Ora­da ge­lir yük­sek de­ni­yor ama so­nuç­ta he­pi­miz it­hal edi­yo­ruz. Eğer do­ğal­gaz ve elek­tri­ği ma­li­ye­ti­nin al­tın­da sa­tar­sak zen­gi­ni süb­van­se et­miş olu­ruz. Zen­gi­ni ni­ye süb­van­se ede­lim?.”


Bu haber 1,292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,630 µs