En Sıcak Konular

Hafta sonuna dikkat! Havalar soğuyor

17 Ekim 2014 13:24 tsi
Hafta sonuna dikkat! Havalar soğuyor Marmara Bölgesi’nde yağışlı hava ile birlikte hava sıcaklığı 2 ila 4 derece düşecek.

Hafta sonuna dikkat! Havalar soğuyor

 

 

Sabah

 

Meteoroloji'nin tahminlerine göre hafta sonunda Marmara Bölgesi’nde yağışlı hava ile birlikte hava sıcaklığı 2 ila 4 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Afyon, Kütahya, Mardin, Batman, Siirt, Gaziantep, Kilis ile Şanlıurfa'nın batısı ve Diyarbakır'ın kuzey ve doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bartın, Zonguldak, Düzce, Karabük, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sakarya çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı, zamanla Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu, iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu'nun güney kesimleri, Batı Karadeniz ile Orta ve doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Marmara Bölgesi'nde bugün başlayacak sağanak yağışın bu gece ve yarın gök gürültülü sağanak yağış olarak devam edeceği belirtiliyor.

Tahminlere göre bugün hava sıcaklığı gündüz 22 gece ise 17 olurken, yarın gündüz 20, gece ise 12 derece olacak. Tahminlere göre pazar günü hava sıcaklığı gündüz 16, gece ise 10 dereceye düşecek ancak yağmur beklenmiyor. Güneşli bir Pazartesi'den sonra ise sıcaklıklar 1 ila 2 derece artacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Bartın, Zonguldak, Düzce, Karabük, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sakarya çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, doğusu ile gece saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kütahya ile Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bartın, Zonguldak, Düzce, Karabük ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Mardin, Batman, Siirt, Gaziantep, Kilis çevreleri ile Şanlıurfa'nın batısı ve Diyarbakır'ın kuzey ve doğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. tahmin ediliyor. 


Bu haber 1,172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,463 µs