En Sıcak Konular

Kaybedilen itibar geri gelmez

21 Ekim 2014 09:12 tsi
Kaybedilen itibar geri gelmez Türkiye İç Denetim Enstitüsü Başkanı Gürdoğan Yurtsever, "İtibarı yeniden kazanmak yerine önlem alın" dedi.

Kaybedilen itibar geri gelmez

 

 

Sabah

 

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Başkanı Gürdoğan Yurtsever, "İtibarı yeniden kazanmak yerine önlem alın" dedi.

İç denetimin kurumların itibarını artırmadaki stratejik önemi, 20-21 Ekim 2014 tarihlerinde Levent'teki Wyndham Grand İstanbul Oteli'nde tartışılacak. İç denetim mesleğini mükemmelliğe taşımak, uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla yola çıkan Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün (TİDE) düzenlediği 18. İç Denetim Kongresi'nin bu yılki teması "İtibar Gelecektir; Kurumsal İtibarın Yönetilmesinde İç Denetimin Stratejik Rolü" olacak. TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever, "Günümüzde teknoloji ve iletişim alanındaki gelişmeler itibarı korumayı daha güç hale getirdi. Özellikle internet ve sosyal medya kanallarının yaygınlaşması itibar riskini daha da artırdı. Kurumun kendisi, çalışanları, ürün ve hizmetleri hakkında sosyal medyada çıkan bir söylenti ışık hızıyla kurumsal itibara önemli zararlar verebiliyor" diye konuştu. Kaybedilen itibarın kurumlara maddi ve manevi açılardan önemli zararlar verdiğini vurgulayan Yurtsever, "Kurumun iflasına veya kapanmasına neden olabiliyor. Kaybedilen itibarın yeniden kazanılması, uzun, çok zorlu ve maliyetli bir süreç gerektiriyor. İtibarı kaybettikten sonra kurtarmaya çalışmak yerine önlem almak ve itibarı yönetmek çok daha önem taşıyor" dedi. 

JEAN P. LOUİSOT DA KONGREDE OLACAK
Etik İtibar Derneği (TEİD) Başkanı Mehmet Buldurgan, Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Osman Zeki Özger ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un konuşmalarının ardından risk yönetimi konusunda özellikle Avrupa'nın otorite kabul ettiği isimlerden, dünya çapında pek çok önemli yöneticiye koçluk yapan, Sorboune Üniversitesi Profesörü Jean Paul Louisot kürsüdeki yerini alacak ve "Kurumsal İtibarın Temel Taşları" başlığı altında deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.



Bu haber 1,314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,630 µs