En Sıcak Konular

Elektrik ve doğalgaza düzenleme talebi

21 Ekim 2014 13:34 tsi
Elektrik ve doğalgaza düzenleme talebi Esnaf ve sanatkarlardan kendilerine bu yönde yoğun talep geldiğini ifade etti.

Elektrik ve doğalgaza düzenleme talebi

 

 

 Akşam

 

TESK Genel Başkanı Palandöken,"Yılbaşına kadar elektrik ve doğalgaz borçlarını da yapılandıracak bir düzenleme yapılması vatandaşımızı rahatlatacaktır"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşına kadar elektrik ve doğalgaz borçlarını da yapılandıracak bir düzenleme yapılmasının, vatandaşları rahatlatacağını bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen "6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"a elektrik ve doğalgaz borçları dahil olmadığı için esnaf ve sanatkarlardan kendilerine bu yönde yoğun talep geldiğini ifade etti. 

Kışla vatandaşın doğalgaz ve elektrik kullanımının arttığını belirten Palandöken, "Borcunu ödeyemeyenler soğukta kalacak. Yetkililerimize sesleniyoruz. Yılbaşına kadar elektrik ve doğalgaz borçlarını da yapılandıracak bir düzenleme yapılması vatandaşımızı rahatlatacaktır" dedi. 

"Tarihi af" olarak nitelendirilen ve kamuya olan borçlar için yapılandırma getirilen 6111 sayılı kanun kapsamına elektrik borçlarının da dahil edildiğini hatırlatan Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda 345 bin 651 abone başvuru yapmış ve borçlarını yapılandırmıştı. Bugün yapılandırma talebi daha da fazla. Sadece resmi daire abone grubundan 189 milyon 716 bin 414 lira, belediyeler abone grubundan 1 milyar 394 milyon 463 bin 144 lira, esnaf sanatkar ve sanayicinin ise toplamda 6 milyar 718 milyon 450 bin lira ödenmeyen elektrik borcu var. Bunun yanında esnafın, çiftçinin ve hane halkının elektrik ve doğalgaz borçları birikmiş durumda. Borçlarını peşin ödeyene indirim yapılmalı, taksitle yapılacak ödemelerde ise belirlenecek tutar 2'şer aylık dönemlerde olmak üzere 6, 9, 12 veya 18 eşit taksite bölünebilmeli, gecikme cezaları Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi üzerinden düşük faizle hesaplanmalıdır."


Bu haber 1,243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,908 µs