En Sıcak Konular

Yurtdışında ücretsiz tedavi imkanı

22 Ekim 2014 09:06 tsi
Yurtdışında ücretsiz tedavi imkanı "Avrupa Sağlık Sigortası Kartı Kapasite Geliştirme Projesi"

Yurtdışında ücretsiz tedavi imkanı

 

 

Dünya

 

"Avrupa Sağlık Sigortası Kartı Kapasite Geliştirme Projesi" kapsamında Türkiye vatandaşlarına yurtdışı seyahatlerinde sadece kart göstererek tedavi olabilme imkanı geliyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan,Avrupa Sağlık Sigortası Kartı ile vatandaşların yurtdışı seyahatlerinde, sadece kart göstererek tedavi olabileceklerini bildirdi. 

SGK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, SGK Başkanı İlhan, "Avrupa Sağlık Sigortası Kartı Kapasite Geliştirme Projesi" kapsamında, Avrupa Birliği yetkililerini makamında kabul etti. İlhan, görüşmede,  SGK ile ortak gerçekleştirilecek projede, kişilerin sağlık ve sigorta bilgilerini elektronik olarak bir arada tutan Avrupa Sağlık Sigortası Kartı'nın özelliklerini, teknik ve idari altyapısının nasıl oluşturulduğunu konuklarıyla paylaştı.   

İlhan, Avrupa Sağlık Sigortası Kartı (ASSK) konusunda proje üreten SGK'nın Türkiye'nin AB üyeliği durumunda diğer ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi aktaracağını belirtti. Yadigar Gökalp İlhan, "Avrupa Sağlık Sigortası Kartı ile vatandaşlarımız, yurtdışı seyahatlerinde sadece kart göstererek tedavi olabilecekler" bilgisini verdi. 

 Proje kapsamında yapılacak eğitimler ile SGK ve Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, TUBİTAK, İçişleri Bakanlığı gibi ilgili kuruluşların, kişilerin sağlık ve sigorta bilgilerini elektronik olarak bir arada tutan ASSK'yı tanımaları, kartın teknik ve idari altyapısının nasıl oluşturulduğunu öğrenmeleri, AB'de kartın uygulanması konusunda bilgi sahibi olmaları ve konuyla ilgili AB mevzuatını öğrenmeleri hedefleniyor. 

Projenin geliştirme kapsamına giren norm ve standartlar, içerik, süreç ve uygulamaya yönelik bilgilerin  edinilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumunda gerçekleşen genel eğitimle  başlayacak ve ülke uygulamaları eğitimi, SGK taşra teşkilatı birim personelinin eğitilmesi, ASSK çalıştayı, çalışma ziyareti ve final raporu ile son bulacak. 


Bu haber 1,209 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,171 µs