En Sıcak Konular

Meteoroloji hava durumu açıklaması

25 Ekim 2014 12:47 tsi
Meteoroloji hava durumu açıklaması Meteoroloji, Pazartesi günü İstanbul'a son 30 yılın en yüksek yağış miktarının düşeceğini açıkladı.

Meteoroloji hava durumu açıklaması

 

 

Sabah

 

Meteoroloji, Pazartesi günü İstanbul'a son 30 yılın en yüksek yağış miktarının düşeceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bu gece başlayacak şiddetli yağışlar Marmara ve Ege'de fırtınaya dönüşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde sel ve su baskınına sebep olabilecek yağışların beklendiğini açıkladı.

Bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracak beklenen yağışların, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak metrekareye 76-100 kilogram arasında olacağı belirtildi. Yarın Muğla civarında da metrekareye 76-100 kilogram arasında yağış beklendiği açıklandı. 

MARMARA'DAKİ 5 İLDE METREKARAYE 76-100 KG YAĞIŞ BEKLENİYOR

Akşam saatleri itibariyle Marmara'nın güneyinde başlayacak olan yağışların, bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı ve yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak metrekareye 76-100 kilogram arasında olacağı belirtildi. Yağışların İstanbul , Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale de yerel olarak kuvvetli olacağının beklendiği açıkladı. 

PAZARTESİ GECESİ REKOR YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Pazar günü ise bölge genelinde devam edecek olan yağışların İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'ın doğusunda, Pazartesi günü ise İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli olmasının beklendiği, Pazartesi gece saatlerinde ise bu bölgelere yerel olarak metrekareye toplam olarak 100-200 kilogram civarında yağış düşmesi beklendiğini açıklandı.

MUĞLA'DA YARIN ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR 

Akşam saatleri itibariyle İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyısında etkisini artıracak yağışların; yarın İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'da yerel olarak kuvvetli olacağı metrekareye 21-50 kilogram yağış düşeceği belirtildi. Ayrıca yarın Muğla civarlarına metrekareye 76-100 kilogram arasında yağış olmasının beklendiği belirtildi.
VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI İSTENDİ

Yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yalova'ya 1981 yılında metrekareye 181,9 kg yağış

Meteoroloji'nin Pazartesi gece saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak metrekareye toplam 100-200 kilogram civarında yağış düşmesinin beklendiğini açıkladı.

Açıklanan illerde bugüne kadar olan yağış rekorları ise şöyle:

İstanbul'a 1985 yılında metrekareye 125.5 kilogram,
Balıkesir'e 2004 yılında metrekareye 126.8 kilogram,
Yalova'ya 1981 yılında metrekareye 181.9 kilogram,
Bursa'ya 2010 yılında metrekareye 114.4 kilogram,
Kocaeli'ye 2001 yılında metrekareye 125.8 kilogram,
Sakarya'ya 1999 yılında metrekareye 127.7 kilogram yağış düşmüştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 4 ila 6 derece azalacağı, tahmin ediliyor. Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına ve fırtına şeklinde esmesi beklendiği bildirilirken yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar, karşı tedbirli olunması istendi.

Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 4 ila 6 derece azalacağı, tahmin ediliyor. Rüzg'r, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde kuvvetli, Marmara'nın kuzeyi, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yağışların, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli, olması beklendiği belirtilirken yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzg'ra karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

FIRTINA UYARISI 

Açıklamada, rüzg'rın, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına ve fırtına şeklinde esmesi beklendiği bildirilirken yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar, karşı tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde aralıklarla yerel kuvvetli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yer yer şiddetli, olması bekleniyor. Rüzg'rın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kısa süreli fırtına ve fırtına, şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli, Muğla çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzg'rın, bölgenin güney kıyıları ile Çeşme çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz ile Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz ile Mersin'in doğusunda kuvvetli, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzg'rın, Batı Akdeniz kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzg'rın, bölgenin kıyı kesiminde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kısa süreli fırtına ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI

BURSA: Parçalı çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı. (20)

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, yerel kuvvetli sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Avrupa yakasının batısında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.(19)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı .(24)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(16)

KONYA: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(18)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı.(19)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı.(13)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(23)

GAZİANTEP: Parçalı bulutlu.(21)

ŞANLIURFA: Parçalı ve az bulutlu.(23)


Bu haber 1,504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,370 µs