En Sıcak Konular

SGK Borçlarını Kredi Kartıyla Ödeyebilirsiniz

25 Mayıs 2015 15:10 tsi
SGK Borçlarını Kredi Kartıyla Ödeyebilirsiniz Prim Borçları Ne Zamana Kadar Ödeniyor?

SGK Borçlarını Kredi Kartıyla Ödeyebilirsiniz

 

İnternethaber.com


Rize'den okurumuz Mehmet Eşberoğlu soruyor: "Bünyamin bey, manifatura ürettiğim bir işyerim var, yanımda beş kişi çalışıyor, hepsini sigortalı gösteriyorum. Sigortaya parayı kredi kartıyla yatırabilmem mümkünmüş, doğru mu? Şimdiye kadar muhasebeciye nakit ödüyordum. Otomatik ödeme talimatı mı vermeliyim, bankaya gitmem gerekiyor mu? Açıklarsanız sevinirim."

Sayın okurum, SGK kamu kurumları arasında e-devlet uygulamalarını, daha açık bir ifade ile internet üzerinden sunulan kamu hizmetlerini, en çok gerçekleştiren kurum olarak biliniyor.
E-Türkiye sistemini kullanan vatandaşların yüzde 70'inden fazlası sistemi yalnızca SGK hizmetlerinden yararlanmak için kullanmakta.
SGK'nın internet üzerinden sunulan hizmetleri bildirimden hizmet dökümü almaya, borcunu öğrenmekten kayıtlarını incelemeye, emeklilik durumunu sorgulamaktan tescil kaydını görmeye kadar pek çok uygulamayı içermekte. SGK'ca sunulan bu online uygulamalardan birini de SGK'ya olan borçların internet üzerinden ve kredi kartı ile ödenebilmesi oluşturmakta.
Peki, SGK borçları kredi kartı ile nasıl ödenebiliyor? Ayrıntılı olarak açıklayalım.

Prim Borçları Ne Zamana Kadar Ödeniyor?
İşverenlerin her ay çalıştırdıkları sigortalıları takip eden ayın 23'ü gece yarısına kadar (yani en geç gece23:59'da) internet üzerinden SGK'ya bildirmesi gerekiyor.
Aylık prim ve hizmet belgeleri denilen bu belgelerin SGK'dan daha önce alınmış olan şifre ile internet üzerinden bildirilmeleri zorunlu. E-bildirge sisteminin adresi şu: https://ebildirge.sgk.gov.tr/WPEB/amp/loginldap
E-sigorta sistemi denilen bu sistem ile geçmişte bildirge vermek için SGK'da oluşturulan uzun kuyrukların artık önüne geçilmiş bulunmakta.
23'ü gece yarısına kadar verilebilen bildirgelerde kayıtlı bulunan sigortalı sayısı, çalışma günü ve kazanç tutarı üzerinden sistem otomatik olarak o ayki prim borçlarını çıkartıyor, tahakkuk fişlerini oluşturuyor ve size veriyor.
İşte bu şekilde oluşturulan prim borçlarının o ayın son gününe kadar (yine gece yarısı 23:59'a kadar) internet üzerinden ödenebilmesi mümkün.

Nasıl Ödeyebilirsiniz?
SGK borçlarını kredi kartı ile ödemek için bankaya gitmenize yahut da SGK'ya başvurmanıza gerek yok. Bir kredi kartınızın veya ödeme limitinizin olduğu bir banka kartınızın bulunması yeterli oluyor.
Ödeme yapmak için internet üzerinden https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ web adresine tıklamanız gerekiyor.
Şimdiye kadar bu adrese tıkladığınızda TC kimlik numaranız veya işyeri numaranızı girerek prim borçlarınızı görebiliyor, ödemek için de hemen kredi kartınızı kullanabiliyordunuz.
Ancak geçtiğimiz dönemlerde bilgi güvenliğinin sağlanması amacıyla bu sistem E-devlet sistemine entegre edildi, yani borçlarınızı görmek ve ödemek için e-devlet şifresi almış olmanız ve güvenli oturum açmanız zorunlu hale geldi.
Artık e-devlet şifrenizi girdikten sonra borcunuzu görebiliyor, kredi kartı ile ödeyebiliyorsunuz. Başkalarının sizin borcunuzu ve hizmetinizi görememesi açısından bunun doğru bir uygulama olduğunu söyleyelim.

E-Devlet Şifresini Nasıl Alırsınız?
E-devlet sistemi şifresini pek çok vatandaşımız aldı, oldukça yaygın ve bilinen bir uygulama.
Sisteme çeşitli GSM operatörlerinin sunduğu mobil imza imkanı ile, daha önce aldığınız bir elektronik imza ile yahut da yakın zamanda başlayan elektronik kimlik kartları (elektronik nitelikli nüfus cüzdanınız) ile girebiliyorsunuz.
Ancak tüm bunlar yerine PTT'ye giderek 1 TL karşılığında alacağınız e-devlet sistemi şifresi ile de internet üzerinden oturum açabilmeniz mümkün.
Alacağınız bu şifre SGK sistemine girdiğinizde hem SSK işveren prim borcu, hem Bağ-Kur prim borcu, hem SGDP kesintisi gibi borçlar hem de Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunuzu ödeyebiliyorsunuz.
Elektronik hizmetleri vatandaşın ayağına getiren SGK'yı bu başarılı uygulamasından dolayı tebrik etmek gerekiyor. Şüphesiz prim tahsilat oranlarının artmasında bu tür çağdaş uygulamaların yaygınlaşmasının da etkisi var.


Bu haber 1,669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,903 µs