En Sıcak Konular

Resul Kurt: Yunanlı bizden Erdoğan’ı istedi

28 Mayıs 2015 09:06 tsi
Resul Kurt: Yunanlı bizden Erdoğan’ı istedi SAHADA YALNIZCA AK PARTİ VAR

Resul Kurt: Yunanlı bizden Erdoğan’ı istedi

 


 

Milat 

 

Ticaret için Türkiye’de bulunan bir Yunanlının kendisine, “Biz size Yunanistan’dan üç Cumhurbaşkanı ve Başbakan verelim. Siz de Erdoğan’ı bize sadece bir yıllığına verin, Yunanistan’ı bir yıllığına da olsa kalkındırsın” dediğini ifade eden Resul Kurt, “Yunanlı bile ülkesinin kalkınması için Erdoğan’ı çıkar yol olarak görüyor” diye konuştu.  

7 Haziran seçimlerine hazırlanan partiler, ekonomik ağırlıklı seçim vaatlerini miting meydanlarında halka anlatmaya devam ediyor. Özellikle muhalefetin uçuk vaatleri vatandaşta güven oluşturmamışa benziyor. İktidara geldiği günden beri Türkiye’ye büyük bir atılım ve büyüme hızı kazandıran AK Parti yeni projelerle yoluna ilerlemeye devam ediyor. İşte tüm bu gelişmeleri AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. Resul Kurt’la konuştuk.

SAHADA YALNIZCA AK PARTİ VAR

Partilerin seçim çalışmaları hızlandı. Miting meydanlarının son halini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Muhalefet liderleri çok az sayıda kalabalıklara miting yapıyor. Hem yeni Türkiye’nin oluşturulması, hem de başkanlık sistemi, ekonomi de istikrarın getireceği büyümenin toplumun refah düzeyinin yükselmesi ve buna yönelik düzenlemeler,  bir takım insanları rahatsız ediyor.   Oysa ne yaparlarsa yapsınlar, bu seçimde de sahada sadece Ak parti var.

Türkiye’de büyük ölçüde ekonomik hamleler yapılıyor.  Son günlerde çokça tartışılan ödenek kaynaklarını oluşturan ana unsurlar nelerdir?
Türkiye’nin çok büyük bir maden rezervi yok. Peki yatırım yapacağımız parayı nereden bulacağız? İnsanlarımız çalışacak, vergi ödeyecek ve bunun karşılığında da devletimiz bir takım kamusal hizmet yapacak.

FAİZLE BİRİLERİ ZENGİN EDİLMİŞ

Daha önce bu konuda eski Türkiye ne gibi hatalar yaptı?

Türkiye’nin 2002 yılından önceki hali ortada. Her kazandığımız 100 liranın 86 lirasını faizciye ve tefeciye vermişiz. Eğitime, sağlığa, milli savunmaya gitmesi gereken kaynaklarımız hep faize gitmiş; para ve hizmet yok ama birileri oldukça zengin olmuş. 

Dışarıdan faizle borç para almayı kestikten sonra ülkede neler değişti?

Memur maaşlarını ödeyemediği için yalvar yakar IMF’den borç alan bir ülkeden, bugün dünyaya füze, tohum, tarım ve sanayi ürünleri satan muazzam bir ülke haline geldik. Ve bunu 13 yılda başardık.  Birçok ülkenin gıptayla baktığı projelere sahibiz.

YUNANİSTAN BİZDEN VERESİYE ALIŞ VERİŞ EDİYOR

Türkiye’deki istikrarı ele aldığımızda komşularımızdaki durum nasıl?

Bugün çevremizdeki ülkelere baktığımız zaman Filistin, Suriye, Irak, İran, Gürcistan, Ermenistan, Ukrayna, Rusya ve Yunanistan’da ya ekonomik kriz var ya da siyasi kriz yaşanıyor. Dolayısıyla insanlar huzursuz. Yunan vatandaşları gelip Edirne’den veresiye defterine borç yazdırıp alışveriş yapıyorlar.

Yunanistan’ın şu an içinde bulunduğu durumu 2001 krizindeki Türkiye ile kıyas edebilir miyiz?

AK Parti iktidarına kadar, Yunanistan’ın yerinde biz vardık. Türkiye’ye insanlar kredi vermek istemezdi, her iki ayda bir IMF’den Türkiye masası şefi gelip ‘bunları da yapın’ diye ev ödevlerimizi verirdi. Şu an aynı durumu Yunanistan yaşıyor. Orada yaşanan manzaraları özellikle 2001 krizinde Türkiye yaşıyordu.  İnsanımız dünle bugün arasındaki farkı çok net görüyor.


KILIÇDAROĞLU VEBAL TAŞIYOR

Hükümet sağlıktan eğitime, ekonomiden ulaşıma kadar birçok alanda büyük projelere imza attı. Muhalefet neden bu atılımlara karşı çıkıyor?
2002 öncesi Türkiye’sinde insanımıza ‘önce parayı öde sonra cenazeni al’ diyorlardı. Vatandaş cenazesini hastaneden çıkaramıyordu. Rehin kalıyordu. SSK’dan ilaç alınamıyordu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kötü yönetimi yüzünden on binlerce SSK’lı vatandaşımız SSK hastanelerinde hayatını kaybetti. Bu insanların vebali Kılıçdaroğlu’nun üzerindedir.

Muhalefet ekonomik alanda birçok vaatte bulunuyor. Bu vaatleri inandırıcı buluyor musunuz?

Muhalefet yıllarca belediye yönetti. İzmir gibi büyükşehirleri hâlâ yönetiyor. Oradaki vatandaşlar da verilen hizmetten memnun değil ama siyasi nedenlerden dolayı CHP’ye oy veriyorlar. Peki CHP bu illerde ne yapıyor? Sadece hiç.



Bu haber 1,585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,259 µs