En Sıcak Konular

Cari açık rakamları açıklandı

10 Temmuz 2015 14:36 tsi
Cari açık rakamları açıklandı Türkiye'nin cari işlemler açığı mayısta, geçen yılın aynı ayına göre 342 milyon dolar artarak 3 milyar 994 milyon dolar oldu.

Cari açık rakamları açıklandı

 

Star

 

Türkiye'nin cari işlemler açığı mayısta, geçen yılın aynı ayına göre 342 milyon dolar artarak 3 milyar 994 milyon dolar oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan cari işlemler açığı, bir önceki yılın mayıs ayına göre 342 milyon dolar artarak 3 milyar 994 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda, 12 aylık cari işlemler açığı 44 milyar 687 milyon dolara yükseldi. 12 aylık cari açık nisanda 44 milyar 345 milyon dolar düzeyindeydi.

Ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 127 milyon dolar azalarak 5 milyar 367 milyon dolara gerilemesine rağmen, hizmetler dengesinden kaynaklanan net gelirlerin 272 milyon dolar azalarak 2 milyar 138 milyon dolar ve birincil gelir açığının 147 milyon dolar artarak 814 milyon dolar olarak gerçekleşmesi cari işlemler açığının artmasında etkili oldu.

Parasal olmayan altın kalemi net ithalat olarak, bir önceki yılın mayıs ayında 621 milyon dolar, bu yılın aynı ayında ise 108 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler, bir önceki yılın aynı ayına göre 169 milyon dolar tutarında azalarak 2 milyar 110 milyon dolara geriledi.

Birincil gelir dengesi kalemi altında kar transferlerini içeren doğrudan yatırım kaleminden kaynaklanan net çıkışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre 219 milyon dolar artarak 407 milyon dolar oldu.


Bu haber 1,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,026 µs