En Sıcak Konular

Altın 3,5 ayın en düşüğünde

14 Temmuz 2015 17:43 tsi
Altın 3,5 ayın en düşüğünde Altının gram fiyatı, dolardaki sert düşüş ve ons fiyatının gerilemesiyle 97,50 lira ile son 3,5 ayın en düşük seviyesine indi.

Altın 3,5 ayın en düşüğünde

 

 

Dünya

 

Altının gram fiyatı, dolardaki sert düşüş ve ons fiyatının gerilemesiyle 97,50 lira ile son 3,5 ayın en düşük seviyesine indi. 

Altının gram fiyatı, dolardaki sert düşüş ve ons fiyatının gerilemesiyle 97,50 lira ile son 3,5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Batılı ülkelerin İran ile nükleer müzakerelerde anlaşmaya varması ve Yunanistan'ın kreditörlerle yeni kurtarma paketi konusundaki mütabakatının ardından küresel piyasalarda artan risk iştahı ile altının ons fiyatı 1.153,08 dolara kadar indi. Küresel piyasalarda artan risk iştahı TL varlıklara ilgiyi de artırırken, aynı zamanda yurt içinde koalisyon kurulabileceğine ilişkin iyimserlikle dolar/TL son 1,5 ayın en düşüğü olan 2,6278'e geriledi.

Hem ons fiyatındaki düşüş hem de dolardaki sert gerilemenin etkisiyle altının gram fiyatı 97,50 liraya düşerek 24 Mart 2015 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Altının ons fiyatı 1.140 doları görebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, global piyasalarda Yunanistan konusundaki tedirginliğin ortadan kalkmasıyla oluşan iyimserliğin altın fiyatını etkilediğini belirtti.

Yıldırımtürk, altının 1.152 dolar/ons desteğinin aşağı sarkması halinde kademeli olarak ilk etapta 1.140 dolar/ons ve daha sonrasında  da 1.120 dolar/ons desteklerinin test edilebileceğini ifade etti.

Kapalıçarşı Altın Piyasasında 24 ayar altının gram fiyatın 98,40 TL'den güne başladığını belirten Yıldırımtürk, günün geri kalanında 24 ayar altının gramının dolar/ons ve dolar/TL fiyatına duyarlı olarak 97,25-98,50 TL aralığında bir miktar dalgalanabileceğini tahmin ettiğini söyledi. 


Bu haber 1,168 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,173 µs